El Parc Natural de l’Alt Pirineu inventaria 145 arbres singulars

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Parc Natural de l’Alt Pirineu inventaria 145 arbres singulars

  • Aquest és el primer inventari exhaustiu que es duu a terme i també servirà per avaluar una possible ampliació del nombre d’arbres monumentals del Parc

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha dut a terme el primer inventari d’arbrat singular present al Parc. L’inventari, que s’ha realitzat a través d’un ajut FEADER, servirà per determinar quins són els arbres amb més necessitat de protecció, de gestió, els més visitables i, fins i tot, els més destacables. Les dades recollides a l’inventari també serviran per avaluar la possible ampliació de declaració d’arbres monumentals del Parc.

En total s’han inventariat 145 exemplars, que inclouen diversitat d’espècies, d’entorns i de característiques. Hi ha 34 avets blancs, 25 pins roig, 14 pins negres i 7 roures de fulla gran, entre moltes altres espècies.Durant l’exhaustiu treball de camp, que ha estat realitzat per l’empresa especialitzada Tot Arbres, s’han recopilat més de 15 paràmetres per arbre (mida, espècie, característiques principals, curiositats, entre d’altres) i la seva geolocalització. Així mateix, per a la selecció d’exemplars, s’han consultat diverses fonts, estudis i documentació ja publicats i s’han fet entrevistes a agents vinculats al territori. També s’hi han afegit els arbres ja catalogats anteriorment.

Tots els arbres inventariats i la informació recopilada es poden consultar a la web Instamaps. Així mateix, també s’han dissenyat 14 nous itineraris al voltant d’aquests arbres, que es troben a disposició dels usuaris a través del compte de Wikiloc del Parc Natural i es preveu editar un plànol guia amb els arbres singulars més representatius. 

145 arbres singulars
El Parc Natural de l’Alt Pirineu inventaria 145 arbres singulars
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 254 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×