El X Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia escull com a membres del jurat músics dels EUA, de Suïssa i de la Comunitat Valenciana
Les tres bandes participants al concurs hauran d’interpretar una peça lliure i una de comuna: Legenda Rumantscha de Oliwer Waesp.
El X Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca (AMS), ja ha designat el jurat que haurà d’escollir la banda guanyadora d’aquesta edició que se celebrarà el dia 9 d’abril a La Sénia. El jurat està format per tres directors i professors de banda de renom mundial: Leon J. Bly, de Hampton, Virginia (EUA); Oliver Waespi, de Zúrich, i Voro García, de Sueca, que refermen el caire internacional del certamen. Segons ha recordat el Director de la Banda de l’AMS i coordinador general del Certamen, Pep Vila, “sempre hem buscat com a membres del jurat músics i directors de primer nivell i professionals relacionats amb el món de les bandes, perquè estiguin en consonància amb la filosofia i els participants del nostre concurs, que volem que siguin d’arreu per aconseguir mostrar música de banda de qualitat a tot el món des d’un entorn local”.
Leon J. Bly, entre altres, ha estat president del Departament de Vent i director de la Banda Simfònica Juvenil de l’Escola de Música de Stuttgart (Alemanya); membre de la Societat Internacional per a la Investigació i Promoció de la Banda de Música (IGEB) i de l’Associació Mundial de Bandes Simfòniques i Ensembles (WASBE) i ha estat guardonat amb el Premi Internacional del Medi Oest en la Conferència de Bandes i Orquestres del Medi Oest a Chicago (EUA) per les seves contribucions internacionals a l’educació musical.
Oliver Waespi, l’àmplia gamma d’artistes que interpreten la seva música mostra que els seus interessos musicals són molt versàtils. La seva música es presenta com una fusió de diferents enfocaments estilístics i formals en un llenguatge musical personal. Per tant, estableix relacions amb altres formes d’expressió com la dansa contemporània, la poesia o l’arquitectura. Actualment, ensenya a la Universitat de les Arts de Berna (Suïssa). La seva música ha estat guardonada amb nombrosos premis internacionals a tot el món: Anglaterra, Suïssa, Finlàndia i els Estats Units, entre d’altres.
Voro García, les seves obres han estat seleccionades o encarregades per diferents Concursos i Festivals d’Espanya, Europa, EUA i Amèrica llatina. Ha estat compositor resident del Grup Instrumental de València, JONDE, MNCARS i JOGV. En l’actualitat és professor del Conservatori Superior de Música de Castelló, director artístic de la Mostra Sonora de Sueca i l’Ensemble Espai Sonor.
El jurat haurà de valorar els aspectes tècnics i interpretatius, d’acord a les obres que interpretaran cadascuna de les formacions musicals participants. Com sempre, n’hi haurà una peça lliure, elegida per la mateixa banda, i una altra establerta per l’organització: enguany serà la composició Legenda Rumantscha de Oliwer Waesp.
Quant a les bandes participants en la Secció 2 del certamen, totes no professionals, en són tres: Banda de Música de la Societat Unió Musical de Riba-roja del Túria (València), Banda de Música de la Sociedad Musical de Cehegín (Múrcia) i L’Associació Musico Cultural Banda Municipal de Música de El Espinar (Segòvia). Totes tres s’enfrontaran, musicalment parlant, el dia 9 d’abril per endur-se un premi que puja a 4.000 euros. El concurs de bandes, únic a Catalunya, preveu, a més, un trofeu per al primer classificat, així com un diploma acreditatiu per als dos primers guanyadors.
Més informació a: certamen
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016