CARNISSERIES DE TREMP COL·LABOREN AMB EL PUNT D’ALIMENTACIÓ DE VOLTORS DE LA TERRETA
El projecte aprofita l’excedent alimentari, alhora que promou el turisme sostenible a la zona de la Terreta.
L’Ajuntament de Tremp promou des de l’any 2000 un canyet o punt d’alimentació suplementària per a ocells carronyaires a la Terreta. Es tracta d’un dels actius turístics més importants del municipi de Tremp, que atrau una mitjana de 1000 visitants al llarg de l’any.
Aquest equipament permet complementar l’alimentació de les aus autòctones d’aquesta zona, fet que contribueix al manteniment d’aquestes espècies al territori. D’ençà de l’obertura del canyet, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents proveïdors, principalment d’escorxadors propers.
Actualment, per reduir l’impacte ambiental i les emissions de gasos d’efecte hivernacle s’ha apostat per abastir el canyet amb les restes càrniques de carnisseries locals, concretament són tres establiments trempolins i el projecte resta obert a noves col·laboracions. La participació de les empreses locals en projectes com aquest és important per a la conservació del medi i la fauna autòctona, així com per sensibilitzar la població i fer divulgació de la riquesa paisatgística i natural del nostre terme. Des de l’ajuntament s’ha volgut valorar aquesta implicació a les carnisseries facilitant-los un distintiu d’establiment col·laborador.
És el mateix ajuntament que organitza la recollida d’aliment de manera periòdica i cada dissabte s’aboca el menjar en aquest punt d’alimentació de la Terreta. L’esdeveniment és un espectacle natural impressionant, especialment atractiu per a fotògrafs, observadors d’aus i amants de la natura.
Precisament, el Casal dels Voltors torna a emprendre l’activitat regular el proper 26 de febrer i entre altres activitats, s’hi oferirà aquestes visites al canyet fent una reserva amb cita prèvia (Tel. 973 05 79 47 / mail: terreta@tremp.cat ).
El punt d’alimentació suplementària de la Vall dels Voltors, que al llarg dels anys s’ha ubicat en diversos indrets de la vall, actualment es troba prop del nucli de la Torre de Tamúrcia, a la falda de la Serra de Sant Gervàs, on hi ha també el centre d’interpretació de la Terreta, el “Casal dels Voltors”.
La serra de Sant Gervàs és un serralada d’origen calcari on nidifiquen el trencalòs, espècie protegida, i el voltor comú. També trobem importants zones de nidificació d’ambdues espècies a la serra de Castellet, d’origen conglomerat.
A part del voltor comú, altres espècies que es poden observar són el trencalòs, el voltor negre, el milà reial i l’aufrany (au migratòria).
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016