El Departament de TES s’adhereix al Geolodia virtual amb una vídeoruta per la Vall de Siarb
- L’edició d’enguany d’aquestes jornades de divulgació geològica és virtual, amb rutes i activitats en línia proposades pels diferents organitzadors
- L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Geoparc Mundial UNESCO Orígens, i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont editen un vídeo i una guia de camp amb una ruta per conèixer el patrimoni geològic d’aquesta vall lleidatana
El Departament de Territori i Sostenibilitat s’adhereix a la proposta de celebració virtual del Geolodia, unes jornades de divulgació del patrimoni geològic que tenen lloc anualment a tot l’Estat i que se solen celebrar amb desenes de rutes guiades per especialistes i geòlegs i activitats a la natura. Enguany, degut a l’emergència per la pandèmia de coronavirus, les jornades, que tenen lloc avui i demà, se celebren sota el lema Un Geolodia a casa i es desenvolupen en línia.
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s’han unit al Geoparc Mundial UNESCO Orígens, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l’Ajuntament de Soriguera, entre d’altres, per proposar una ruta en vídeo i una guia de camp per la Vall de Siarb, al Pallars Sobirà (Lleida).
La vídeoruta vol donar a conèixer els tipus de roques que es troben a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roca. També explica l’aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, inclou una passejada virtual pel Jardí de Roques de Rubió, el primer museu geològic a l’aire lliure, i s’introdueixen els animals i plantes que vivien a la zona fa uns 200 milions d’anys, com interaccionaven entre ells i amb l’entorn en el què subsistien. Així, la vídeoruta fa tres parades: al Port del Cantó, Santa Creu de Llagunes i el Jardí de Roques.
La guia de camp estarà disponible indefinidament al web del Geolodia i delGeoparc, mentre que el vídeo es podrà veure al web del Geolodia a partir del 9 de maig i, a més d’oferir continguts de qualitat avalat per científics durant el confinament, pot ser d’interès per a aficionats a la geologia o a l’excursionisme per planificar les seves sortides un cop finalitzi l’emergència.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016