LES VALLS DE CARDÓS VIURAN EL PRIMER FESTIVAL DE SENDERISME
Tindrà lloc del 20 al 22 de juliol i les inscripcions ja estan obertes
Les Valls de Cardós viuran aquest estiu la primera edició del Festival de Senderisme, un nou esdeveniment que combina l’esport, la natura i el coneixement del territori.
Les activitats, que formen part dels Festivals de Senderisme del Pirineu, impulsats per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), tindran lloc del 20 al 22 de juliol de 2018.
Aquest festival, que beu de l’acte central de Marxa de les Valls del Cardós, és iniciativa de l’Associació Cultural, Cívica i Esportiva de les Valls de Cardós, associació sense ànim de lucre creada amb la intenció de dinamitzar les Valls de Cardós, que inclou els municipis de Vall de Cardós, Esterri de Cardós i Lladorre, tot descobrint, donant valor i conservant petits tresors patrimonials oblidats.
Durant tres dies es podrà participar d’activitats pensades per a tots el públics, acompanyada pels nostres guies locals, que faran de la teva experiència una vivència única i el descobriment de les Valls de Cardós.
Les inscripcions per a cada una d’aquestes activitats ja es poden fer a través de la pàgina web: http://www.vallsdecardos.cat/
Les activitats començaran divendres, 20 de juliol, a Ribera de Cardós amb una caminada curta amb poc desnivell on s’explicaran històries de bruixes per a tots els públics a bocafoscant.
Dissabte, 21 de juliol, tindrà lloc la pròpiament Marxa de les Valls del Cardós, una caminada popular que enguany tindrà un itinerari circular amb una distància 17 Km i un desnivell 800 metres.
La Marxa discorre per camins antics del municipi de Esterri de Cardós principalment, Arrós de Cardós, Esterri de Cardós, Benante i Ginestarre. També es visiten els dos Boldissos, del municipi de Lladorre, i el poble de Lladrós que pertany a Vall Cardós. Tres petits municipis plens de paisatges de somni, plens de persones autèntiques així com un variat d’espècies de fauna protegides.
La Marxa inclou un retorn al passat amb l’activitat “Performance d’art romànic” dirigida per Terraviva i Jordi Ciborro, iniciativa promocionada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.
La mateixa Marxa tindrà la seva vessant per al públic infantil que també discorrerà per camins d’Esterri de Cardós. També s’organitzarà un taller d’art romànic i una performance participativa.
Finalment, diumenge, 22 de juliol, tindrà lloc l’ascensió al Puitabaca, una exigent prova de 7’5 km i un desnivell de 650 metres, però que vol està destinada a la descoberta de la muntanya per a nens i nenes a partir d’11 anys i sempre acompanyats d’adults.
També durant el matí, es viurà un dia a la terra de l’ós bru, seguint-ne els rastres i aprenent-ne els seus costums. L’activitat consistirà en pujar fins a un punt d’observació per a intentar veure l’ós a través dels telescopis terrestres. A mesura que passi el matí, es canviarà de zona i s’anirà a revisar les trampes de pèl i les càmeres de fototrampeig que l’equip de seguiment del projecte Pyros Life té instal·lades per a fer seguiment de la població d’ós.
Per últim, també s’organitza una sortida per descobrir les herbes i terres remeieres de les bordes de Noarre. Mitjançant els guies de camp de Terraviva, s’indentificaran diferents especies amb propietats medicinals i s’acabarà fent un taller per elaborar un remei casolà.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016