El Govern i els espais naturals protegits del Pirineu impulsen una agenda escolar per fomentar l’educació ambiental

0 Flares Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
  • L’agenda es repartirà entre els 4.000 alumnes d’una quarantena de centres educatius
  • També es crearà la Xarxa d’escoles interparcs del Pirineu per millorar la col·laboració entre els centres i els parcs naturals de l’Alt Pirineu, Cadí-Moixeró i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, a través dels parcs naturals de Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i el Departament d’Educació i Formació Professional, han impulsat la primera Agenda escolar interparcs del Pirineu 2025-2026. Aquesta iniciativa, on també col·laboren el Geoparc Orígens, la Reserva Nacional de Caça de Boumort i el Conselh Generau d’Aran, vol ajudar a reforçar el vincle dels infants amb el medi natural.

L’agenda inclou informació sobre els espais naturals protegits del Pirineu, així com de les activitats educatives que ofereixen. Cada setmana els infants, famílies i docents podran llegir una curiositat del medi natural i treballar sobre algun dels reptes ambientals que proposa l’agenda. També inclou jocs, consells per anar a la natura i una guia identificativa d’espècies, entre altres elements.



L’agenda, que segueix el format d’un quadern de camp, està adreçada a infants i joves de 3 a 16 anys. Ha estat il·lustrada per l’ornitòleg i il·lustrador científic, Àlex Mascarell, i impresa en paper ecològic, sense elements plàstics.

Per donar-la a conèixer entre els professionals de la docència aquests dies s’estan organitzen diverses presentacions. Aquests dies s’han realitzat presentacions a Boí i Vielha i el pròxim dia 15 se’n faran més a la Seu d’Urgell i Sort.

La directora dels Serveis Territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Carlota Valls, ha valorat positivament la iniciativa, i ha expressat que “l’agenda ens ajudarà a difondre el valor dels nostres espais naturals protegits així com a sensibilitzar a la comunitat educativa sobre els reptes que tenim per protegir-los”.

una agenda escolar
una agenda escolar

L’agenda es repartirà a 40 centres educatius de l’Alta Ribagorça, la Vall d’Aran, els Pallars, la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Berguedà que sumen un total de 4.011 alumnes.

D’altra banda, aquesta agenda escolar és l’avantsala per a la creació de la Xarxa d’escoles interparcs del Pirineu que es constituirà formalment el pròxim 1 de juliol i on s’integraran aquesta quarantena de centres educatius (33 escoles i 7 instituts). El secretari de Transició Ecològica, Jordi Sargatal, ha explicat que totes aquestes iniciatives s’emmarquen dins de les línies estratègiques dels mateixos parcs i les polítiques d’educació ambiental del Departament. “L’objectiu és potenciar l’educació i el voluntariat ambiental entre els escolars dels territoris dels parcs del Pirineu i millorar la col·laboració i estretir vincles amb els centres educatius”, ha dit Sargatal.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 31 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×