TREMP INAUGURA LA SEVA NOVA CUINA SOCIAL
Obra Social “la Caixa” ha finançat gran part de la remodelació
Ahir es va inaugura la nova cuina del dispositiu d’inserció socio-laboral de l’Ajuntament de Tremp, un espai pensat per donar resposta a les necessitats d’un col·lectiu de persones vulnerables que viuen en aquest municipi.
Aquest equipament ja es va posar en funcionament l’any 2012 amb els recursos bàsics de què disposava l’Ajuntament i a mitjans de 2017 es va veure la necessitat d’ampliar i adequar la zona de cuina. L’Obra Social “la Caixa” ha col·laborat fent una aportació de 6.000€ que han anat destinades a la reforma de la nova cuina. La resta de les obres han estat possibles gràcies a una aportació de l’EMD de Vilamitjana, així com les donacions solidàries que diferents entitats i particulars de Tremp han anat fent des dels inicis al projecte.
Les obres han consistit en unir les dues sales que feien de cuina i de magatzem suprimint la paret. S’ha ampliat la zona calenta amb una illa ubicada al centre de la cuina i que allotja tres plaques de vitroceràmica més un espai de treball, tot aquest espai va cobert amb una campana extractora professional. La resta de la sala s’ha distribuït entre la zona de treball freda, amb aigüeres i taulell; una zona de emmagatzematge amb neveres, congeladors i armaris i un espai central amb una taula per a les sessions de formació.
El projecte per reduir el malbaratament d’aliments va començar l’any 2012, com un mecanisme de resposta a la situació complexa que s’estava vivint en aquell moment arran de la crisi econòmica. En paral·lel a les dificultat per trobar feina i cobrir les despeses familiars per part de moltes famílies, s’observava que es feia malbé menjar en bon estat. D’aquesta observació va sorgir la proposta de recuperar aquests aliments i cuinar-los per allargar-los la vida i així contribuir a sostenir les persones amb vulnerabilitat.
El procés d’elaboració de recuperació es du a terme amb voluntaris, cuiners professionals establerts al Pallars i sòcies de l’associació de dones Rosa d’Abril, així com les mateixes persones beneficiaries.
Amb el temps aquest projecte ha evolucionat cap a un espai formatiu on a banda de recuperar els aliments, els participants aprenen tècniques de cuina que poden afavorir la seva reincorporació al mercat laboral. Aquesta segona part es fa amb el suport i finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya que a través del programa Treball als Barris finança el dispositiu d’inserció.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016