Torna el cicle Desenterrant el passat, que arriba a la seva desena edició

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Torna el cicle Desenterrant el passat, que arriba a la seva desena edició

Desenterrant el passat és un cicle de conferències i altres activitats vinculades amb el coneixement del patrimoni, l’arqueologia i la història de la comarca de l’Alt Urgell. Nascut amb una vocació divulgativa l’any 2012, enguany el cicle arriba a la seva desena edició, plenament consolidat malgrat les dificultats imposades per la situació sanitària en l’edició de 2020. Organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, aquesta desena edició compta, a més, amb la col·laboració dels ajuntaments d’Organyà i Oliana, de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell i del Bisbat d’Urgell. Les activitats combinen quatre conferències, dues visites guiades i dues presentacions de llibres repartides entre la Seu d’Urgell i la comarca de l’Alt Urgell i podran ser seguides de manera presencial o en streaming, a excepció de les visites guiades, que només seran presencials. De l’edició d’enguany destaca l’estrena de l’espai Recerca jove, obert a aquells alumnes de segon de Batxillerat que estiguin preparant un treball de recerca vinculat amb el patrimoni comarcal de l’Alt Urgell, així com la presentació dels resultats de la Primera Beca Ciutat d’Urgell d’estudis històrics. Per participar a les activitats realitzades a la Seu d’Urgell caldrà inscripció prèvia a l’adreça https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/, per a les altres activitats s’informarà puntualment. La proposta d’activitats per al cicle Desenterrant el passat 2021 és la següent:

Dimecres 6 d’octubre a les 20h a la Sala Sant Domènec:



Torna el cicle Desenterrant
Torna el cicle Desenterrant

Presentació del llibre Gravats rupestres de l’Alt Urgell i Andorra a càrrec de l’autor Jordi Casamajor Esteban

Divendres 8 d’octubre a les 19h al pati de l’edifici de les Monges, a la Seu d’Urgell:

Visita guiada. Descoberta arqueològica i vestigis de la muralla al jaciment de l’antic pati de les Monges a càrrec de l’arqueòleg Òscar Augé Martínez.

Dissabte 9 d’octubre a les 19:30h a sala Xart de l’Ajuntament d’Organyà:

Conferència Caboets i Castellbons. Origens i evolució d’una singular senyoria del Pirineu (s. X – XVI) a càrrec de Carles Gascón Chopo.

Dimecres 13 d’octubre a les 20h a la Sala Sant Domènec:

Presentació del resultat de la Primera Beca Ciutat d’Urgell El mercat de la terra a l’Alt Urgell (segles XVI –XIX) a càrrec de Jacinto Bonales Cortés.

Divendres 15 d’octubre a les 20h a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell:

Recerca jove. Presentació del treball de recerca de 2n de Batxillerat: L’Alt Urgell i al Pirineu, territori de festes i tradicions populars, a càrrec d’Aleix Godinho Benítez.

Dimecres 20 d’octubre a les 20h a la Sala Sant Domènec:

Conferència ‘El romànic a l’Alt Urgell’ a càrrec de Alba Pampalona Fernández.

Dissabte 23 d’octubre a les 16.30 h a Oliana:

Visita guiada a Sant Andreu de la Vila i Sant Andreu del Castell d’Oliana, a càrrec de Carles Gascón Chopo.

Divendres 29 d’octubre a les 20h a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell:

Presentació del volum VI de la Revista Interpontes d’estudis de l’Alt Urgell, a càrrec de membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 505 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×