La jornada de formació Música i Dansa en Terres de Cruïlla donarà el tret de sortida dissabte al VII Festival de Música en Terres de Cruïlla

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La jornada de formació Música i Dansa en Terres de Cruïlla donarà el tret de sortida dissabte al VII Festival de Música en Terres de Cruïlla

  • El ballarí de renom internacional, Roberto Olivan, oferirà la conferència i un taller de dansa
  • El primer cap de setmana del Festival també s’hi podran conèixer projectes com el Dansàneu, la Cobla Mínima, Suriach i Contr@band@, sopar d’estrella Michelin i aprendre a ballar la jota

El VII Festival de Música en Terres de Cruïlla, organitzat pel Centre d’Estudis Seniencs, l’Agrupació Musical Senienca, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia, tindrà lloc a la Sénia en dos caps de setmana 19, 20 i 26, 27 d’octubre i el dia 30 de novembre. Enguany, el festival, que segons els organitzadors «des de la primera edició busca mostrar la riquesa de l’activitat musical i artística dels diversos territoris de parla catalana, des d’un lloc de cruïlla i de confluència d’aquesta riquesa com és el poble de la Sénia», està dedicat al binomi música-dansa. Totes les activitats previstes buscaran explorar les sinergies entre aquestes dues disciplines tant des d’un vessant teòric com des d’un pràctic, i tant des del món tradicional com des de l’expressió més contemporània.

L’apartat més teòric es concentrarà en la Jornada de formació, en aquest cas titulada Música i Dansa en Terres de Cruïlla, que com sempre té lloc el primer dia del festival. Cal destacar la ponència marc «Matèria sonora», a càrrec del ballarí ebrenc de renom internacional i director del Festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan, que també oferirà un taller de dansa al llarg d’aquest dia. Olivan en la seva xerrada partirà de la base que, segons ell mateix explica «en el llenguatge del moviment, la música i la dansa són indissociables. Entenc aquests dos elements paral·lels en concepte; hi ha d’haver un diàleg continu durant el procés de creació, ja que és la manera com s’arriba a crear una fusió real entre les matèries sonores».



La conferència es completarà amb el Debat i la Roda d’experiències en què diferents músics i experts parlaran dels seus projectes artístics. Així es coneixerà el festival de cultures del Pirineu, el Dansàneu, on es marida el paisatge amb la música i la dansa d’alta qualitat tant contemporània com d’arrel; la Cobla Mínima, una proposta funcional de recerca conjunta en música i dansa tradicional; la companyia Xuriach, especialitzada en la dansa i la música del Renaixement i el Barroc, principalment del repertori català i ibèric; i, finalment, l’espectacle Contr@band@, on dialoguen la música de banda i les coreografies de l’esbart.

Altres activitats del festival

  • Sopar musical, la nit del dia 19, al restaurant d’estrella Michelin, L’antic Molí d’Ulldecona. L’àpat estarà amenitzat per La Cobla Mínima, per les ballarines Sònia Gómez i Iris Pintos, i pels músics Pep Vila, Mar Anglés i Laura Lletí.
  • El diumenge dia 20, s’hi podrà participar en el tradicional taller de jota ballada a càrrec de Josep Garcia de l’escola Lo Planter. Aquest dia també es presentarà el llibre Els cants de les plantes. De música, bones herbes i cistelleria, a càrrec del Taller de Cant Popular del Museu de la Pauma del Mas de Barberans.
  • El segon cap de setmana del festival destaca el Taller ImproPlay, a càrrec de Laura Guarch. És un taller de creació per a explorar i jugar el nostre potencial creatiu, amb les eines que tenim més a prop, com són el nostre cos i la nostra veu.
  • El dissabte 26, hi haurà la trobada de grups de danses tradicionals amb la participació del Grup de Danses de la Jana, Esbart Dansaire Rapitenc de Sant Carles de la Ràpita i el Grup de Jota de la Casa d’Andalusia de la Sénia, amb els Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia.
  • Pel que fa a l’acte de cloenda, s’ha previst per al dia 30 de novembre. Es tracta d’un espectacle de nova creació, BanDaNsant, de la ballarina, coreògrafa i performance ebrenca Sònia Gómez, que estarà acompanyada per la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca.

Inscripcions i entrades

La major part d’activitats del festival són gratuïtes i obertes a tothom, tot i això necessiten inscripció prèvia, (https://musiquesenterresdecruilla.wordpress.com/inscripcio-a-la-jornada-musica-i-dansa-19-doct-de-2019/ ). El sopar musical té un preu de 35 euros i ja s’hi pot fer la reserva al correu electrònic centredestudis.lasenia@gmail.com, fins al dia 15 d’octubre.

El Festival Música en Terres de Cruïlla compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Sénia, del Campus Extens de la URV, del Programa d’Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona i de Joventuts Unides, el Centre Obre i la Casa de Andalucía de La Sénia.

Més informació a https://musiquesenterresdecruilla.wordpress.com/

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 631 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×