L’Alt Pirineu i Aran aporta 17 propostes a la Taula Nacional de l’Aigua

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
  • Més de la meitat posen el focus en la millora de la gestió i la reutilització dels recursos hídrics.
  • Ajuntaments, consells comarcals i organitzacions empresarials s’han reunit en la sessió final de la comissió territorial de la vegueria, en què s’han presentat els resultats del procés de recollida de dades i propostes.

La Comissió territorial de l’Alt Pirineu i Aran de la Taula Nacional de l’Aigua s’ha reunit avui de manera virtual per celebrar la darrera sessió del procés participatiu engegat a finals de l’any passat. L’objectiu d’aquest procés ha estat recollir dades i propostes per reduir els consums d’aigua en els diferents sectors i territoris, i millorar l’eficiència en la gestió dels recursos hídrics. En resultarà un informe que servirà de base per al disseny i implementació de la política pública de l’aigua a Catalunya.

En el conjunt del país, s’han recollit un total de 656 propostes, tant a través de les vuit comissions territorials (Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Catalunya Central, Girona, Lleida, Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre) com de les set comissions sectorials (Agricultura i ramaderia, Ambiental, Cicle urbà, Industrial, Energia, Turisme i usos recreatius, i Recerca i innovació). Les set comissions sectorials han aportat 305 propostes i les vuit comissions territorials, 351.



Entre aquestes últimes es troben les 17 propostes construïdes des de l’Alt Pirineu i Aran. D’aquestes, una desena giren al voltant de la millora de la gestió i la reutilització de l’aigua. En aquest sentit, per exemple, es planteja millorar la gestió de l’aigua que hi ha als pantans, tenir en compte totes les activitats que en depenen (reg, aigua de boca, activitats econòmiques) i explorar l’avenç cap a una gestió pública. També es posen sobre la taula, entre altres, la millora de la regulació dels pous, el manteniment i el control dels aqüífers, la creació de basses de decantació per a l’aprofitament d’aigua residual domèstica per reg, i la construcció de basses en capçaleres de rius per controlar-ne el cabal.

A més, tenen un pes important les propostes centrades en la modernització i sostenibilitat de la gestió de l’aigua en l’agricultura i la ramaderia, que passen sobretot per la modernització del reg i l’ús de noves tecnologies. A més, des de l’Alt Pirineu i Aran es planteja la instal·lació de minicentrals a les sortides dels cabals ecològics o de reg, la convocatòria de subvencions destinades als municipis de la vegueria per substituir les canonades de fibrociment, i la millora de la gestió dels boscos, que podria tenir un impacte positiu en les capçaleres fluvials.

El conjunt de les 656 propostes recollides arreu de Catalunya quedaran reflectides en un informe final, que es presentarà en els propers mesos al plenari de la Taula Nacional de l’Aigua.

A la reunió hi han assistit la responsable de l’Oficina del delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Marian Lamolla Miret; representants de diferents administracions públiques de la vegueria (ajuntaments, consells comarcals i Diputació de Lleida), i representants d’entitats empresarials com Pallars Actiu o la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida.

Taula Nacional
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 222 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×