La Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran agafa empenta comunicativa

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran agafa empenta comunicativa
• La segona reunió de l’any a La Seu d’Urgell serveix per presentar noves eines comunicatives de la Taula com ara un nou logotip, un tríptic, un perfil a Twitter i una nova pàgina web amb un centre de recursos associat
• La sessió compta amb la presència de 25 membres de la Taula i com és habitual s’hi fa balanç de les accions executades per l’IDAPA al llarg de 2017

S’acaba el 2017 i la Taula de Camins, fidel a la cita, va reunir el passat dijous als seus membres per fer balanç de l’any. Aquest 2017 ha vingut marcat per l’aprovació, el passat mes de març, de l’Estratègia 2020 de la Taula, el full de ruta d’aquest òrgan consultiu de l’IDAPA en matèria de camins que va comportar, entre d’altres coses, un canvi de nom: enlloc de Taula de Senderisme a partir d’enguany s’anomena Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran. A aquesta segona reunió de l’any, celebrada a La Seu d’Urgell, van assistir-hi 25 dels 36 membres actuals del nucli actiu de la Taula.
Una de les accions principals d’aquest curs ha estat donar una empenta comunicativa a la Taula. D’entrada, per visibilitzar el canvi de nom, fet que ha comportat un nou logotip, un tríptic informatiu i una nova i completa pàgina web: www.sompirineu.cat/camins. D’altra banda, a l’exitós butlletí mensual SENdÈRIA, s’hi ha afegit un nou canal informatiu a Twitter (@SenderiaPirineu), que ve a complementar la presència de la Taula a Facebook.
El Pla d’acció 2017 de la Taula, que establia les actuacions que havia d’executar l’IDAPA en matèria de camins, preveia gairebé una vintena de propostes. D’aquestes, una quinzena s’han executat totalment o parcialment, i només quatre no s’han dut a terme per raons diverses. A més de les noves eines comunicatives esmentades, s’ha posat en marxa un centre de recursos dels camins (que s’anirà ampliant durant les pròximes setmanes), s’han traduït a sis idiomes les icones de dificultat del mètode SENDIF, s’han organitzat dues sessions de debat (una dedicada al paper dels guies dels Pirineus i una altra sobre ordenances municipals de camins) i s’ha fet la promoció conjunta dels festivals de senderisme. D’altra banda, s’ha ofert suport als ens locals en matèria d’inventaris municipals i amb uns nous cartells per fomentar la convivència entre els senderistes i els ramats de muntanya. La reunió també va servir per explicar els avenços d’una exposició que s’està gestant dedicada a les històries que amaguen els camins; els membres de la Taula van aportar interessants idees per enriquir-la.
Al final de la sessió, i com és habitual, es va presentar una iniciativa pirinenca d’interès relacionada amb els camins. En aquesta ocasió va ser el projecte “Boscos de muntanya” i la seva tasca de recuperació de camins d’accés a arbres monumentals (per exemple, el til·ler de Reguerals o el roure de Montenartró, tots dos al Pallars Sobirà). Andreu Gonzàlez, un dels responsables d’aquestes iniciatives, va reconèixer que una de les claus d’èxit és la col·laboració amb diversos agents, sobretot el sector primari local i els parcs naturals.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.046 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×