S’insereixen més del 65% dels joves que han participat en el curs de transformació agroalimentària del Pallars Jussà
Deu dels 15 joves inscrits en la Garantia Juvenil que participen en el programa Integrals de Garantia Juvenil de Transformació Agroalimentària al Pallars Jussà ja s’han inserit en el món laboral, la major part dins del sector agroalimentari, mentre que la resta ho han en sectors com l’hostaleria i els serveis a les persones.
Avui s’ha fet lliurament dels diplomes als joves que han superat l’etapa formativa i de pràctiques en empresa que han participat en aquest projecte, que s’ha dut a terme en col·laboració entre l’entitat Reintegra i l’Oficina Jove del Pallars Jussà, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.
Durant l’acte de lliurament, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha destacat l’èxit del projecte per l’elevat nombre d’insercions laborals que se n’ha derivat i ha animat els joves a mantenir la motivació que han mantingut durant tota la formació.
Els alumnes han superat un total de 300 hores de formació i pràctiques no laborals en empreses de la comarca. El programa però, també inclou una part d’acompanyament i orientació personalitzada, que encara s’allargarà fins a finals d’any, que és clau de cara a millorar les oportunitats d’inserció dels joves. Per tal de promoure també la seva integració en la vida social de la comarca i reforçar la seva cohesió com a grup, els nois i noies també han participat com a voluntaris en diversos esdeveniments de caràcter social alhora que han visitat empreses de la zona per tal de conèixer l’entorn productiu de la comarca.
Els mateixos joves han expressat la seva satisfacció per haver participat en el projecte, ja què majoritàriament consideren que no només els ha donat formació si no que els ha preparat per afrontar el món laboral d’una manera més positiva.
Dins del projecte, que té com a objectiu que els joves que no treballen ni estudien puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina, s’han tractat diferents àmbits de la transformació agroalimentària com la carnisseria, la xarcuteria, les conserves, la pastisseria o l’elaboració de vi, licors, cervesa i oli entre altres productes. En aquesta formació s’hi han implicat diversos/es empresaris/es del sector a la comarca que han impartit directament les sessions pràctiques del curs.
Aquesta ha estat la quarta edició d’aquest projecte de formació, que ja en les edicions precedents ha donat molt bons resultats pel que fa a la inserció dels joves.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016