SEXUALITAT DURANT LA GESTACIÓ

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

202-SALUT-15

No es tracta de descriure si es pot o no es pot tenir sexe durant la gestació. La resposta és ràpida: es poden mantenir relacions sexuals en tot moment i durant tota la gestació sempre i quan no hi hagi restricció facultativa (del ginecòleg) per motius d’amenaça de part prematur, risc d’hemorràgia, risc d’avortament, prescripció de repòs…

La complexitat del tema comença quan observem com cada dona viu la sexualitat i la gestació de forma diferent i les parelles també. Durant la gestació se succeeixen canvis físics i emocionals que determinaran les respostes sexuals. La manera en com reaccioni la dona i la parella, la comunicació oberta i de confiança amb la parella i la llibertat de preguntar al vostre ginecòleg o llevadora sobre el tema, tindrà un paper important en la vostra actitud de cara al sexe durant la gestació.
Inicialment la parella pot trobar la dona més desitjable a causa de la interpretació que la dona porta dins una criatura; altres parelles però tenen por que es produeixi un avortament secundari a la relació sexual. La dona pot tenir moments d’activitat sexual reduïda coincidents amb oscil.lacions de l’estat anímic; hi ha dones que refereixen un augment de l’excitació sexual perquè no tenen risc d’una altra gestació i alhora han aconseguit la gestació actual; és com un sentiment de sexualitat alliberada; la dona es troba maca. Recordem que la dona començarà a notar un augment normal del fluix vaginal que facilitarà de forma natural la lubricació. Altres dones comparteixen les pors de risc d’avortament amb la parella; si a més experimenten les freqüents nàusees i vòmits de primer trimestre segurament no tindran ganes de moltes coses. Amb símptomes o sense, coincideix la necessitat que tota dona gestant té d’abraçades, carícies i petons. Repetim la importància de la comunicació de parella i resolució de dubtes amb els professionals referents.Durant el segon trimestre de gestació, tot i que la panxona va creixent, el volum encara permet una bona solturadel cos per mantenir les postures durant la relació sexual. Normalment és el trimestre pletòric per excel.lència ja que els símptomes del primer trimestrevan desapareixent, les emocions estan més gestionades i les pors al part encara són llunyanes. El desig en algunes dones augmenta i en altres disminueix. Repetim: comunicació franca i oberta entre la parella tenint en compte sempre les necessitats de l’altre.
Ens trobem en un tercer trimestre on el físic comença a ser un problema des del punt de vista de l’agilitat. La dona està esplèndida encara que algunes es trobin lletges i grasses. MAI heu d’oblidar que esteu embarassades i no grasses. Moltes parelles no busquen les relacions no per manca d’atractiu sinó perquè comencen a tenir sentiments de protecció cap a un fetus que ja es mou, no pas perquè us rebutgi a vosaltres. El tema de les postures s’arregla amb l’experimentació buscant postures còmodes i queens donin màxima satisfacció. Moltes parelles troben altres alternatives a la relació sexual en aquest moment de la gestació: massatges, tocaments, carícies… altres tipus de contacte físic íntim. Tot és respectable.
Així doncs, sempre que no existeixi recomanació mèdica de no tenir relacions sexuals, tindrem en compte que la gestació és un senyal de salut física. Les relacions sexuals no faran cap mal al nadó i es poden mantenir fins al moment del part. L’esperma conté unes substàncies anomenades prostaglandines que permetran estovar el coll de l’úter i facilitar el part quan arribi el moment.
Si durant o després de la relació sexual teniu pèrdues de líquid, sagnat o dolor profund, acudiu a un centre d’urgències immediatament. Si no teniu cap problema: CARPE DIEM.

enblancoandco.com

LA LLEVADORA   Marga Alegret – maralsa77@hotmail.com

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,67 de 5 - 3 Vots
Carregant ... - 3.004 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×