La Vall Fosca reivindica un relat propi amb l’exposició ‘Caçadors de Mirades’, formada per retrats de veïns de la Vall

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
La Vall Fosca reivindica un relat propi amb l’exposició ‘Caçadors de Mirades’, formada per retrats de veïns de la Vall en grans dimensions que decoraran carrers i places dels seus 19 pobles
 
  • La iniciativa, del Museu Hidroelèctric de Capdella, forma part juntament amb el Concurs de Microrelats, de l’objectiu de promocionar la vall i dotar-la d’un relat propi
  • La segona edició del Concurs de Microrelats ja ha rebut una vintena d’originals i hi ha termini per presentar-ne fins el 29 de juny  
La Torre de Capdella, 11 de juny de 2018.- El Museu Hidroelèctric de Capdellaja ha començat a penjar a les façanes de les cases els retrats que formen part de l’exposició ‘Caçadors de Mirades’, que recopila imatges de grans dimensions de persones de la Vall des de 1936 al 1965. El muntatge de l’exposició està essent laboriós, atès que és el primer cop que es fa una exposició de carrer i que a més es fa pels pobles de la Vall i que es preveu inaugurar a l’estiu.
 
‘Caçadors de Mirades’ és una iniciativa més en el marc de promocionar un relat propi de la Vall Fosca, igual que ho és el Concurs de Microrelats, que enguany celebra la seva segona edició i que ja ha rebut una vintena d’exemplars.

miradesVF
L’Exposició s’està instal·lant aquests dies als dinou pobles de la Vall Fosca.

Segons explica la directora del Museu Hidroelèctric de Capdella, Eva Perisé,Volem preservar el patrimoni de la nostra gent i donar cabuda a noves inquietuds. En aquesta línia hem engegat ambdues propostes, que pretenen crear el relat de la vall i, a la vegada, preservar la identitat de les persones que en formen part”.
 
Tots els pobles de la vall tindran a les façanes de les cases retrats capturats pel fotògraf suís Fritz Ritz, que han estat cedides per un particular. A més també s’han recuperat fotografies fetes pels fotògrafs Pere Piqué i Rafel Marsol. Al fons del Museu es guarden els originals en plaques de vidre. La col·lecció de retrats de Fritz Ritz la formen 172 fotografies. Els retrats estaven sense identificar i gràcies a la col·laboració dels veïns s’ha pogut posar nom als rostres anònims. Després d’obrir una període de participació ciutadana s’han pogut identificar més de 110 persones.

A ‘Caçados de Mirades’, els veïns de la Torre de Capdella ajudaran a identificar els protagonistes dels retrats, que en moltes ocasions eren familiars seus. Amb aquesta original iniciativa, el Museu Hidroelèctric de Capdella vol recuperar la memòria d’aproximadament un 10% dels habitants. La Torre de Capdella tenia més de 1.800 habitants a la dècada del 1940. El procés d’identificació dels familiars està essent especialment emotiu, ja que per a molts d’ells és el primer contacte visual que tenen amb els seus pares o avis.



El procés d’identificació ha estat molt emotiu, doncs moltes persones han posat cara a padrins i repadrins que no havien conegut, i en altres ocasions han descobert com eren els seus pares de petits, o bé han posat rostre a persones entranyables de la Vall dels quals només se’n coneixien anècdotes.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.249 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×