El Conselh Generau presenta els seus projectes d’innovació en la II edició del “Encuentro Nacional de la RedCIT”
- HèPic, el Centre d’Innovació Territorial d’Aran ha estat present en aquesta trobada nacional, representant al Conselh Generau d’Aran i explicar les accions que la màxima institució aranesa duu a terme en matèria d’innovació.
- El Hub d’Innovació Territorial d’Aran forma part de la xarxa de CITs de tota Espanya i que és impulsada pel Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.
HèPic, el Hub d’Innovació Territorial del Conselh Generau d’Aran va prendre part en el segon “Encuentro Nacional de la RedCIT” que es va celebrar la setmana passada a la ciutat lleonesa de Ponferrada.
Aquest esdeveniment reunia a més de 450 persones vingudes de tot l’Estat espanyol, entre les que es trobaven representants institucionals, membres dels diversos CITs, empreses, start-up’s, associacions i agents socials i econòmics que aposten per un futur pels territoris rurals.

HèPic forma part de la xarxa de Centres d’Innovació Territorial, una iniciativa impulsada per la Secretaria General de Repte Demogràfic del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic que reuneix onze centres de tota Espanya amb l’objectiu de potenciar el món rural, desenvolupar projectes d’innovació adaptada a la realitat de cada zona i promoure una millora de la qualitat de vida als pobles.
En la trobada van poder intercanviar idees, metodologies i bones pràctiques per impulsar una dinamització real i sostenible dels territoris de baixa densitat de població. Es van realitzar conferències, debats, taules rodones i presentacions de projectes on van destacar les potencialitats de cada territori i van traçar camins comuns per superar els reptes que afecten de forma similar a totes les zones rurals, com la falta de serveis bàsics, la despoblació, la falta d’oportunitats laborals o l’escassa connectivitat tecnològica.
La ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Sara Aagesen, acompanyada del Secretari General de Repte Demogràfic, Paco Boya, van visitar l’estand d’HèPic coneixent de forma directa els projectes més innovadors que es desenvolupen actualment a l’Aran, com el desplegament de la xarxa d’antenes de radiofreqüència LoRa que permet una cobertura de connectivitat en més del 80% de la Val d’Aran, i que permet, entre d’altres, el seguiment i control dels ramats a les muntanyes; el projecte OviHuec, el ramat municipal de Vilamòs destinat a la reducció del risc d’incendis i de posada en valor del producte agroalimentari o el projecte pilot dut a terme amb l’empresa Pirineos Drone Aviation, que permetrà testejar el transport de mercaderies amb drons de fins a 100 kg a zones d’accés complicat, una solució que pot reconfigurar el model logístic a zones de muntanya.

El vicesindic segon i conseller de gestió ambiental i Innovació, Oriol Sala, valorava “molt positivament aquesta trobada nacional ja que és una ocasió excel·lent per donar visibilitat a les problemàtiques pròpies de les zones rurals, promoure estratègies comuns i crear enllaços amb d’altres territoris que enfronten reptes semblants”. Afegint que “amb aquesta participació, es reforça la posició de la Val d’Aran com un territori innovador i capdavanter en els projectes que combinin sostenibilitat, tecnologia i preservació del paisatge”.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016