EL PUNT ÒMNIA DE LA SEU D’URGELL FIDELITZA ELS SEUS PARTICIPANTS A TRAVÉS DE DIVERSES FORMACIONS I PROJECTES
El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell ha tancat l’any 2016 amb unes xifres “molt positives”, tant pel que fa a l’organització de formacions com a nombre de participants.
Concretament, durant l’any passat el Punt Òmnia ha ofert 30 tallers amb diferents temàtiques (xarxes socials, fulls de càlcul, retoc d’imatge, navegació o Instagram, entre d’altres). Aquest espai ha obtingut prop de 300 participants en les diferents activitats que ha ofert durant tot el 2016 i s’hi ha registrat més de 6.300 usos.
Val a dir que les programacions i formacions que ofereix el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell són trimestrals, fet que permet que hi hagi una rotació tant de participants com de formacions entorn a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
Projectes concrets del Punt Òmnia
A més a més dels objectius principals en què es fonamenta el projecte Òmnia, com són acostar les TIC a totes els ciutadans -tot treballant la inclusió social- ; trencar la bretxa digital i fer de les TIC una eina de treball i comunicació; facilitar formació per a la inserció social i laboral, aquest espai també ha participat en la creació de nous projectes.
Aquests projectes, explica la tinent d’alcalde d’Atenció a les persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, “són, en ocasions, el resultat d’un treball de detecció de necessitats per part del propi recurs. L’alt grau d’eficiència ha afavorit una fidelització dels participants que facilita l’observació de les necessitats que mostren; i d’aquesta observació, s’arriba a la materialització d’aquestes necessitats en projectes concrets per donar-hi resposta”. “Un bon exemple n’és el projecte Òmnia Kids, afegeix Vives, adreçat a nens i nenes amb dificultats de desenvolupament, compartit entre Òmnia, els Serveis Socials Bàsics i el CDIAP, i en què col·laboren diferents agents del territori”.
D’altra banda, el Punt Òmnia també col·labora amb d’altres entitats de la ciutat com el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell amb el projectes Escampem la boira (projecte destinat a facilitar a fer xarxa entre persones); o Som capaços (projecte per a persones amb diversitat funcional); comparteix projectes amb el Centre de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç (CDIAP), el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) i el Centre Obert, el Taller Claror, el Centre de Dia de Salut Mental de la Fundació Sant Hospital, l’Oficina de Treball de l’Alt Urgell, la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, el Departament de Justícia (col·laborant en el programa de treballs en benefici de la comunitat) i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016