El Consell Comarcal impulsa un projecte intergeneracional entre infants i gent gran
Infants i adolescents d’entre 6 i 18 anys i gent gran participen des del passat 3 de juliol i fins el 25 d’agost en un projecte intergeneracional impulsat pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i l’entitat social Associació Benestar i Desenvolupament (ABD).
El projecte té com a principals objectius afavorir l’intercanvi i la solidaritat entre generacions treballant conceptes com el temps, l’afectivitat i les relació entre els participants. Dos cops a la setmana, els menors acudeixen a la residència de la gent gran del Pont de Suert per compartir l’estona del dinar i realitzar diverses activitats. “No es tracta de dinar únicament amb la gent gran, el projecte vol apropar i fer interactuar les dues generacions. L’acollida està sent molt bona i la gent gran està entusiasmada en el projecte” afirma el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero.
Segons Mar Moliné, tècnica dels serveis socials i coordinadora del projecte, “és sorprenent veure la implicació de tots dos col·lectius així com la capacitat pedagògica de la gent gran. Es tracta d’un projecte pilot de convivència on es relaciona una generació amb una experiència vital important i una altra que tot just comença”..
Per la seva part des de l’entitat social ABD , que gestiona la Residencia i Centre de Dia de l’Alta Ribagorça, consideren molt positiu les relacions i els vincles que s’estableixen entre les persones de diferents generacions ja que trenca amb la monotonia i els obliga motiva a comunicar i expressar emocions. “La iniciativa respon al nostre model d’actuació, comunitari, proper, facilitador, treball en xarxa i inclusiu que beneficien a totes les persones que viuen una situació problemàtica i també a les que busquen un major desenvolupament del seu benestar” afirmen responsables de l’entitat.
L’activitat intergeneracional s’inclou dins el Servei d’Atenció diürna que, des de fa un any, s’ofereix també en temporada d’estiu. Es va detectar que durant les vacances el col·lectiu vulnerable dels infants es veia perjudicat per la falta de control i supervisió dels tutors i per evitar-ho, des de les institucions es va decidir mantenir el servei activat tot l’any.
El servei d’atenció diürna proporciona atenció a tots els infants i adolescents en situació de risc, afavorint la cobertura de les seves necessitats que els garanteixin un nivell de benestar adequat, el seu desenvolupament personal i la seva integració social i l’adquisició d’aprenentatges, disminuint les situacions de risc i prevenint situacions més greus de desprotecció.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016