Cineclub La Seu d’Urgell projectarà PLAY, del director suec, Ruben Östlund

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Dijous 24 d’octubre a les 22 h a la sala 2 de cinemes Guiu, Cineclub La Seu d’Urgell projectarà PLAY, del director suec, Ruben Östlund. Pel·lícula pertanyent al catàleg de la Filmoxarxa.

Entre el 2006 i el 2008, un grup d’adolescents negres de la ciutat sueca de Göteborg va robar altres nois amb intimidació, utilitzant a favor seu el racisme i els prejudicis socials.

En l’actual cinema nòrdic, hi ha una voluntat palpable per mostrar el creixent grau de paràlisi que podem trobar en la seva societat, on l’Estat exerceix un paper tan rellevant en la planificació social dels ciutadans als quals governa. Si existeix un cineasta que ho ha sabut mostrar, formal i temàticament, és Ruben Östlund. En Play, juga a construir el més incòmode dels relats sobre integració racial que algú pugui imaginar en aquests temps que oscil·len entre pensament únic i el més groller dels racismes. Östlund tracta la delinqüència, el racisme, la integració a Europa amb intel·ligència i donant l’esquena a tot el que considera políticament correcte.

Filmoxarxa és un projecte, impulsat per la Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs, que potencia la difusió del cinema català i europeu. Compta amb 20 cineclubs adherits i té un triple objectiu: potenciar i difondre el cinema català i europeu, incrementar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les pantalles del país i fomentar la cultura cinematogràfica entre la ciutadania.

EL DIRECTOR: Ruben Östlund

Ruben Östlund és considerat una de les grans promeses del cinema suec en l’actualitat i ha estat guardonat amb multitud de premis importants. Va rodar la pel·lícula amb actors amateurs, i amb ella volia fer una mena d’estudi sociològic sobre la por i la inseguretat ciutadana en la societat actual. El seu cinema està impregnat de sociologia, centrat en el comportament humà i les seves reaccions amb gotes d’humor més aviat negre, clar deutor del cinema de Haneke.

projectarà PLAY
Cineclub La Seu d’Urgell projectarà PLAY, del director suec, Ruben Östlund

PREMIS

2011. – Premi LUX del Parlament Europeu.

2011. – Festival de Gijón: Millor director

2011. – Festival de Tòquio: Millor director

2011. – Festival de Cannes: Seleccionat en la Quinzaine des Réalisateurs

2011. – Premis Guldbagge (Suècia): Millor director i fotografia. 7 nominacions

Notícies Cinema

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 321 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×