Divendres, 26 de febrer la Diputació de Lleida acollirà una jornada sobre “Els fons europeus a Catalunya: oportunitats i eines de creixement”
La corporació ha participat en una vintena de projectes i programes que han obtingut finançament europeu
La corporació lleidatana treballa per reforçar la informació i l’assistència als ens locals a l’hora de gestionar, preparar i presentar els projectes que compten amb cofinançament de la Unió Europea (UE). L’objectiu és incrementar tant qualitativament com quantitativament l’impacte dels Fons Europeus a les Terres de Lleida.
Una de les accions que s’emmarquen en aquest nou servei d’assessorament sobre fons europeus, és la jornada sobre “Els fons europeus a Catalunya: oportunitats i eines de creixement” que acollirà la Diputació de Lleida divendres, 26 de febrer.
La conferència serà a càrrec del representant permanent del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, i també inclourà la presentació del nou portal del Govern #FonsUECat.
La conferència es farà a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida el 26 de febrer a les 10 hores.
Participació de la corporació en una vintena de projectes
La corporació lleidatana ha participat en una vintena de projectes i programes que han obtingut finançament europeu.
En el darrer període de programació, finalitzat durant l’any 2014, la Diputació de Lleida ha participat i cofinançat projectes FEDER d’eix 1 “Innovació, desenvolupament empresarial, economia del coneixement i societat de la informació “que han generat inversions en 14 ens locals per valor de 9.513.167 euros. Aquestes inversions s’han destinat, majoritàriament, a la construcció i posada en marxa de centres empresarials, vivers d’empresa i parc tecnològics.
També ha participat en el projecte Risqydro, que estableix un sistema en la Xarxa de monitorització de les capçaleres i/o els trams de muntanya dels rius Garona, Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana, Segre i la Valira amb la finalitat de detectar riscos hidrològics.
La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, va presentar tres projectes en el marc dels programes Interreg Med i Interreg Sudoe: Pomotection (per la planificació de i optimització d’activitats econòmiques en zones protegides), ReConNet2000 (per la implementació d’una estratègia conjunta de reconnexió de la Xarxa Natura 2000) i Zeus (per millorar l’eficiència energètica d’edificis públics).
D’altra banda, l’associació europea ARC LLATÍ ha concedit finançament per a dos avantprojectes que han d’esdevenir projectes amb finançament europeu: Youngemploymed (amb el que es crearan equips de treball entre administracions i empreses locals per adaptar la seva formació al sector empresarial local i afavorir la inserció laboral) i Economia Social i Solidària (per comparar al si de les províncies del Mediterrani, el paper que ocupa l’Economia Social i Cooperativa en el desenvolupament econòmic d’aquests territoris).
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016