L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya presenta Pintamaps, una eina gratuïta per personalitzar els mapes
• Permet a qualsevol ciutadà fer-se un mapa a mida, variar-ne l’orientació, dotar-lo de perspectiva, canviar-ne els colors o imitar imatges nocturnes
L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una nova eina informàtica, el Pintamaps, que permet a qualsevol persona fer-se un mapa a mida, d’acord amb els seus gustos i necessitats, així com descarregar-se’l en diferents formats.
El Pintamaps té com a objectiu mostrar les possibilitats per a la cartografia que dóna la tecnologia vector tiles, de transmissió de dades vectorials. Fins ara, la cartografia que es visualitzava en el navegador es transmetia trossejant-la en petites imatges tessel·lades. Aquesta tecnologia és lenta, consumeix un gran volum de dades i no permet que l’usuari final modifiqui el mapa que veu.
En canvi, la transmissió en format vectorial és molt més ràpida, consumeix menys ample de banda i permet que l’usuari introdueixi canvis per personalitzar els mapes. El Pintamaps és un prototip que fa servir aquesta nova tecnologia i que pot ser d’utilitat per a dissenyadors gràfics, per a realitzar infogràfics, com a eina per a elaborar productes educatius o com a base per a qualsevol servei que necessiti d’un mapa concret.
Entre les noves possibilitats que ofereix Pintamaps hi ha les següents:
• Canviar el color i la transparència de la informació geogràfica (vegetació, platges, rius, roques, edificacions, carrers o polígons). Pot servir, per exemple, per a destacar elements naturals per sobre de les construccions en mapes que estudiïn el medi natural d’un determinat indret. Igualment, permet elaborar un mapa amb els colors corporatius d’una empresa.
• Canviar el color de fons del mapa i també la seva textura per imitar, per exemple, el paper vell, i així personalitzar-lo.
• Rotar el mapa sense que hagi d’estar orientat cap al nord i posar-lo en perspectiva. Permet mostrar qualsevol element des del punt de vista escollit.
•Imitar les imatges nocturnes, generar estils aleatoris o imitar els “mapes del tresor”.
•Obtenir informació associada a cada element que apareix al mapa.
•Fer la captura de la imatge resultant en format .png o .pdf.
Amb la creació del Pintamaps, l’ICGC vol posar a l’abast de la ciutadania eines cartogràfiques innovadores aprofitant les noves tecnologies.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016