“PHOTO TERRA” CELEBRA LA SEVA PRIMERA EDICIÓ A TREMP
El festival ha tingut l’afany de reclamar per a la fotografia de natura el lloc que li correspon en la planificació de la conservació del medi natural.
Aquest cap de setmana, ha tingut lloc a Tremp el primer festival de fotografia centrat en la naturalesa i la conservació dels espais naturals, batejat amb el nom de Photo Terra.
L’esdeveniment, que han organitzat conjuntament l’Ajuntament de Tremp, l’empresa Photo Logistics i l’Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura (Aefona), s’ha articulat en tres eixos: formació, reflexió i comunicació. S’ha generat d’aquesta manera, un ric debat entorn al paper que tenen aquelles persones vinculades amb la fotografia com a actors important en la preservació dels hàbitats naturals.
Un bon nombre d’experts fotògrafs nacionals i internacionals han ofert els seus coneixements als participants a les jornades, que s’han articulat en tres eixos clau: formació, reflexió i comunicació. Per al primer, s’han realitzat tallers de composició en el paisatge (Enrique Mariscal), fauna en alta velocitat i fototrampeig (Pablo Bou) i light painting (Eric Marsinyach i Fran Palmero). El segon eix s’ha desenvolupat a través de xerrades sobre la fotografia com a activitat turística (Xavier Basora), l’anàlisi d’un festival nascut des del municipalisme, com Fotogenio (Juan Sánchez) o la taula rodona sobre el paper de la fotografia de naturalesa en els mitjans de comunicació (Maria Rosa Vila y Arturo Larena). La comunicació a través de la fotografia s’ha exposat en les xerrades sobre el llibre Birds and People, per al qual el seu autor (David Tipling) ha recorregut mig món a la recerca d’un vincle entre aus i cultures humanes, o l’exitós 2020VISION que s’ha fet al Regne Unit, on la fotografia de natura s’ha posat al servei de la comunicació ambiental (Chris Gomersall).
L’Alcalde de Tremp ha posat en relleu la importància que té per a Tremp ser partícip d’un esdeveniment d’aquesta mena, com un valor més de difusió de la gestió i les accions de conservació que s’impulsen des de fa anys al municipi i que alhora representen també un atractiu turístic. Exemples d’aquesta gestió serien la creació dels doshides instal·lats en espai concrets amb gran afluència de aus carronyaires; l’edició de la guia ecoturística de Tremp o la col·laboració en la publicació de la guia “A peu pel Prepirineu de Tremp”.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016