‘L’objecte etnogràfic, llegat, testimoni i recurs’, jornada sobre patrimoni etnogràfic a la Seu d’Urgell
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a través de l’Àrea de Cultura i l’Espai Ermengol, juntament amb l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el Taller del Restaurador, ha organitzat una jornada sobre el patrimoni etnogràfic que tindrà lloc el dissabte 3 de febrer a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges. L’alcalde de la Seu d’Urgell i regidor de Cultura, Joan Barrera, donarà la benvinguda i presentarà aquesta jornada a dos quarts d’onze del matí.
En aquesta jornada, que es compon d’una conferència inaugural i una taula rodona amb diversos ponents, es vol parlar de l’objecte en el sentit de valor patrimonial, ja sigui pel seu ús com a peça etnogràfica i alhora com a element sensible de ser conservat pel seu testimoniatge històric.
Així, la conferència anirà a càrrec de l’antropòleg i director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Abella. Seguidament, diversos professionals del món cultural i de patrimoni exposaran les seves ponències que es debatran en una taula rodona. Les persones que hi prendran part seran Albert Villaró, historiador, Josep Tugues, arqueòleg i escriptor, Anna López, coordinadora de l’Espai Ermengol, i Sisco Farràs, promotor de les Botigues Museu de Salàs de Pallars.
Per assistir a aquesta jornada cal fer inscripció des de l’enllaç: https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/ Les inscripcions són gratuïtes.
‘Testimonis de la Seu’, un viatge a través dels records d’un territori a partir d’objectes com a transmissor
Aquesta jornada es complementa amb la inauguració i una visita guiada de l’exposició ‘Testimonis de la Seu’, a càrrec del comissari Toni Fernández, a la sala la Cuina del centre cultural Les Monges.
En aquesta exposició Toni Fernández,del Taller del Restaurador, ha volgut exposar una part dels diferents objectes que ha recollit durant molts anys: litografies, retrats, pintures, vestimenta, utensilis, materials i estris d’activitats diverses, mobiliari, fotografies, publicitat, cartellatge, entre d’altres, procedents de l’Alt Urgell i especialment de la Seu dels segles XIX i XX.
Aquesta exposició fa un viatge a través dels records d’un territori a partir d’objectes com a transmissor.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016