Unes tres-centes persones han tingut l’oportunitat d’estrenar els gairebé 7 kilòmetres del nou itinerari que uneix els nuclis de la Pobla de Segur, Sant Joan de Vinyafrescal i Salàs de Pallars. Una caminada popular ha servit per obrir al públic aquesta ruta en una jornada festiva que ha inclòs un esmorzar a la Pobla de Segur, per agafar forces abans d’iniciar el recorregut, i un aperitiu al final del trajecte a la zona del piolet, per gentilesa dels ajuntaments respectius.
Aquest itinerari forma part de l’oferta turística “Camins del Jussà”, que compta actualment amb 400 kilòmetres de senders senyalitzats de diferents nivells de dificultat i amb una diversitat paisatgística, natural y cultural molt important.
Aquest projecte, que ha comptat amb un pressupost de 250.000 €, és una iniciativa del Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb la Diputació de Lleida i els ajuntaments de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars, que han participat en el finançament del projecte juntament amb diferents departaments de la Generalitat.
L’obra ha inclòs la construcció de dos ponts d’uns 30 metres cadascun per salvar el pas per diferents barrancs. També s’ha instal·lat una passarel·la de 150 m que discorre paral·lela al pont de la C-13 sobre el barranc del Solà, davant la impossibilitat de construir un nou pont amb aquestes dimensions, la fórmula emprada ha permès salvar el pas pel barranc, alhora que, donat que en aquest punt l’itinerari és visible des de la carretera, actuarà com a reclam pel flux turístic de visitants que accedeix per aquesta carretera a d’altres comarques.
Aquest itinerari dóna accés a diverses zones de bany, de pesca esportiva i d’esports nàutics ja què recorre més de 3 kilòmetres de platja al voltant de l’embassament de Sant Antoni. Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, “aquest fet el fa especialment atractiu tant per als visitants que busquen espais de lleure a la nostra comarca, com pels habitants dels nuclis pròxims perquè els dóna l’oportunitat de gaudir d’espais que fins avui eren de difícil accés”.
D’altra banda, aquest tipus d’itineraris afavoreixen l’anomenada “mobilitat lenta”, una forma de moure’s pel territori que s’està fomentant en molts països del nord d’Europa, molt més sostenible i que permet la connexió entre diferents nuclis de població a peu o en bici, sense necessitat d’utilitzar les mateixes vies que el trànsit rodat.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016