Els dinosaures i la ciutat romana d’Aeso protagonistes de la nova audioguia del Museu de la Conca Dellà
Ahir dimarts 20 de juny, el Departament de Cultura i el Museu de la Conca Dellà, en el marc del projecte Visitmuseum, han posat a disposició de la ciutadania una nova audioguia de l’exposició permanent. A la presentació ha assistit Jeannine Abella , alcaldessa del municipi d’Isona i Conca Dellà, Sònia Blasco, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Direcció General del Patrimoni Mundial i Jordi Medina, cap de l’Àrea de Mediació de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
L’audioguia, amb una durada de 30 minuts, es pot escoltar de manera gratuïta des del dispositiu mòbil personal del visitant i també a través de l’espai web del Visitmuseum. Aquest recurs sonor acompanya al visitant a fer un recorregut per dos períodes històrics significatius pel territori. Un dels períodes és de fa més de 66 milions d’anys, el període Cretaci, l’era en la qual els dinosaures van dominar aquestes terres, quan els humans i moltes de les espècies que avui poblen el planeta encara no existien. L’altre període explicat a l’audioguia és el moment de la fundació de la ciutat romana d’Aeso, amb un recorregut per la vida pública i privada dels habitants d’aquesta ciutat.
La producció del nou recurs interpretatiu s’ha fet en català, castellà, anglès i francès, els quatre idiomes habituals del projecte. Pròximament, s’adaptarà a la Llengua de Signes Catalana.
Visitmuseum. Escolta els museus catalans
El programa Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans és un projecte nascut l’any 2015, impulsat pel Departament de Cultura, amb l’objectiu de fer accessibles, en idiomes, les col·leccions museístiques del país i alhora generar nous recursos interpretatius que aportin valor a la visita.
Des de l’inici del projecte, Visitmuseum ha publicat un total de 37 audioguies en idiomes que estan a disposició de l’usuari de manera gratuïta. Des del 2020, es va començar a incorporar progressivament l’adaptació d’audioguies en Llengua de Signes Catalana, amb la voluntat de fer els museus més accessibles a persones sordes o amb hipoacúsia. En aquests moments hi ha 9 signoguies publicades i 5 més en producció. Totes les produccions d’audioguia que es publiquin s’adapten posteriorment a la Llengua de Signes Catalana.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016