CUIDEM LA VALL ENTRE TOTS: NOUS CENDRERS GRATUÏTS AL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l’Ajuntament de la Vall de Boí anuncien l’inici d’una campanya “Cuidem la vall entre tots” amb la disponibilitat de cendrers portàtils, pensats especialment per als visitants que vulguin gaudir del nostre entorn natural de manera responsable.

Aquests cendrers, totalment gratuïts, es poden recollir a la Casa del Parc de Boí i a l’Oficina de Turisme de la Vall de Boí a Barruera. Amb aquesta iniciativa, es busca fomentar el respecte pel medi ambient i reduir l’impacte de residus com burilles, que poden ser perjudicials per la flora, la fauna i la qualitat dels paisatges.



Aquest campanya vol conscienciar els visitants sobre la importància de mantenir els el Parc Nacional i l’entorn natural en les millors condicions. Els cendrers són petits, reutilitzables i fàcils de transportar, pensats especialment per a les necessitats dels excursionistes i visitants que desitgen contribuir a la preservació de l’entorn.

L’impacte ambiental de les burilles:

Les burilles triguen fins a 10 anys a degradar-se i són pernicioses per les substàncies tòxiques i metalls pesants que contenen. A més de ser un residu que triga una dècada a degradar-se, el filtre dels cigarrets està fabricat amb acetat de cel·lulosa, un tipus de material que no pot ser destruït pels bacteris del terra, i està dissenyat per acumular els components del tabac.

Allà hi queden substàncies nocives com la nicotina i el quitrà i metalls pesants com el plom, l’arsènic i el cianur. Tots aquests elements s’alliberen al contacte amb l’aigua, contaminant rius i mars, i actuen com una amenaça real per a la biodiversitat.

Aquestes substàncies absorbides per la burilla a l’actuar de filtre, es poden filtrar a terra i, per tant, a les aigües subterrànies, és a dir que és una de les causes de la contaminació de l’aigua. De fet, la descomposició d’aquests materials de la burilla és més ràpida a l’aigua, per la qual cosa aquesta idea de llençar les burilles al vàter o al riu i al mar l’únic que fa és augmentar la contaminació.

NOUS CENDRERS
NOUS CENDRERS GRATUÏTS AL PARC NACIONAL

Les restes d’una única burilla són capaces de contaminar fins a deu mil litres d’aigua al seu pas, segons un estudi alemany publicat el 2014.

Us convidem a col·laborar: demaneu el vostre cendrer a qualsevol dels punts d’informació del Parc o l’oficina de Turisme i ajudeu-nos a mantenir els espais nets i segurs per a tothom.

Gràcies per formar part d’aquest compromís amb la natura.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 40 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×