Antes era, era… Ara, ni paller ni era !!! bocafoscant

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
P-cambuleta-1
Antes era, era… Ara, ni paller ni era !!!
A bocafoscant, sempre sopava a la taula de la cuina mentre padrí apariava la llenya al foc i m’explicava alguna història de quan era jove.
 
A jo m’agradave jugar amb les brases. Amb rames de freixera les remenava i m’agradave veure com les aixaldes s’ enlairaven xemeneia amunt.
 
-Et pixaràs al llit!! –m’escridassave padrí.
Jo deixava les branques de freixera i començava a remenar les brases amb els esmolls.
Padrí, cansat de malea’m i que jo no creguessa, m’agafave amb un sarpat, em posave al seu cantó al banc de la cuina i començave a deixar anar una nova història:
‘Hi havia una vegada, un nen eixorruvit i xarraire a qui agradava molt col·leccionar paraules. Aquest nen es dive lo Roïgó. Sempre anava amb una motxilla roia per arroplega’n. En tenive una montera: asporret, asmolet, potxó, popes, buscallada, carnús, garrota, tavella…
 
Un dia la senyoreta els va dir que anirien d’excursió a Montsent. El dia de l’excursió lo Roïgó estave molt molt content, tindrí l’oportunitat d’ensenyar la seua col·lecció de paraules a tots els seus amics.
 
El dia de l’excursió a mitja puiada lo Roïgó va obrir la motxilla i va ensenyar les paraules als seus amics. En tornar-les a guardar es va descuidar de serrar bé la bossa. De cop, es va girar una forta ventada i la motxilla, que haví quedat mal tancada, va cedir. I les paraules van sortir volant cel enllà com borruscalls de neu.
 

Unes paraules van caure a prop, a la vall d’Àssua i a la vall Fosca. Unes poquetes, a la vall d’Aran. Un garber va arribar a les valls d’Àneu i a la vall Ferrera. I les que van arribar més lluny van fer cap a la conca de Tremp. La gent va sortir al carrer i emplenava ferrades i paners per emportar-se-les cap a casa.”

-El sopar és a taula!! -va cridar la mare.
Les sopes de pa ja fumeaven al plat.
Padrí va posar un buscall al foc i es va asseure a taula.

C-PALLARES

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,63 de 5 - 19 Vots
Carregant ... - 1.794 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×