Festival de Música Antiga dels Pirineus
De l’1 de juliol al 27 d’agost
Carles Canut i Qvixote Quartet presenten Les músiques del baró de Maldà una producció del FeMAP
El diumenge 7 el concert es podrà sentir a Tremp i el 8 a l’església de Sant Climent de Taüll
El programa ofereix obres de J. Haydn, L. Boccherini, W. A. Mozart i d’un compositor català desconegut, P. Santamant
El FeMAP ja ha passat l’equador de la seva programació de 43 concerts, que s’allarga fins al 27 d’agost
Diverses propostes paral·leles -visites, formació, una exposició i projeccions de cinema- complementen l’activitat del festival
El Festival de Música Antiga dels Pirineus, FeMAP, presenta els dies 7 i 8 d’agost la segona de les seves produccions pròpies. Si per la seva inauguració, el FeMAP va proposar Les Quatre Estacions d’Antonio Vivaldi, ara és el torn del és el concert titulat Les músiques del Baró de Mald. La proposta anirà a càrrec del Qvixote Quartet i l’actor Carles Canut, i es podrà sentir a Tremp i la Vall de Boí els dies 7 i 8 d’agost.
L’actor de Gerri de la Sal interpretarà textos relacionats amb el baró de Maldà, Rafael d’Amat i de Cortada, un aristòcrata català habitant de Barcelona a finals del segle XVIII. El personatge mereix ser recordat sobretot pel seu monumental dietari que intitulà Calaix de sastre, en el qual anotà el que observava en la Barcelona canviant del moment i en els seus viatges, a més de les seves activitats quotidianes, sempre en un to col·loquial i costumista, amb elevades dosis d’humor. Intèrpret aficionat, incorporava als seus escrits qualsevulla activitat musical en la qual participés o de la qual tingués notícia. Aquesta producció del FeMAP vol recrear, a partir de les seves pròpies paraules i amb la complicitat de l’actor Carles Canut i del Qvixote Quartet, l’univers musical del baró i el paisatge sonor de la ciutat.
El FeMAP aquest any celebra la sisena edició amb un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb 43 actuacions que transcorren arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord, és el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.
Des de la primera edició, l’any 2011, en què hi van participar 10 municipis, s’han multiplicat pràcticament per tres les localitats que acullen aquesta proposta de música antiga d’alt nivell. En aquesta edició s’han afegit al FeMAP el municipis de Salàs de Pallars, Vilaller, Vall de Boí, Riner, Llívia i Organyà.
Activitats paral·leles
Amb la voluntat de dinamitzar el territori, el FeMAP ofereix diverses propostes al voltant dels concerts. Una de les principals és l’organització de 22 visites, que proposen veure museus, monuments, jaciments i entorns naturals abans de les funcions. Dins d’aquesta vessant turística del festival, s’han creat també un total de 50 packs turístics que inclouen l’allotjament i l’entrada al concert en un sol clic, en un projecte sense precedents que disposa d’un catàleg i d’un web propi.
A més a més, el FeMAP organitza una exposició de fotografies d’Araceli Merino, en què revisita les pintures venecianes de Canaletto a partir de fotografies preses des del mateix angle. La seva proposta es podrà veure de l’1 al 31 de juliol a la Capella de Sant Miquel de la Seu d’Urgell.
El FeMAP 2016 proposa un any més el concurs d’aparadors en què els comerços creen una atmosfera de festival, i la secció FeMAP Gastrofilm, amb la projecció del documental Música Celestial, d’Àngels Diemand-Hartz i degustacions de productes agroalimentaris locals.
El Festival en xifres
28 municipis participants
17 formacions musicals
43 concerts
5 sessions Gastrofilm
50 packs turístics d’entrada + hotel
22 activitats culturals complementàries
1 curs de divulgació
1 exposició de fotografies
15 concerts en centres amb persones en risc d’exclusió
7 tallers per a persones amb risc d’exclusió i assistència al concert
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016