El Conselh Generau d’Aran finalitza la segona fase de la restauració del monument de Setmana Santa de Bossòst

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau d’Aran finalitza la segona fase de la restauració del monument de Setmana Santa de Bossòst

  • El govern d’Aran restaura, en fases successives, la totalitat de les pintures d’aquest monument del segle XVII, que narra la Passió i Resurrecció de Crist i que avui dia encara s’instal·la a l’altar major de l’església de Bossòst cada Dijous Sant, seguint una antiga tradició

El Conselh Generau d’Aran ha finalitzat la segona fase de restauració de diverses pintures sobre tela del monument de Dijous Sant de l’església de la Mare de Déu de la Purificació de Bossòst, uns treballs duts a terme durant la tardor de 2022.

En aquesta segona fase s’han restaurat les dues teles, de gran format (150 x 265 cm), que constitueixen el fons del monument, representant sobre un fons de color blau, l’arribada de l’Esperit Sant en forma de colom entre dos àngels que porten els instruments de la Passió de Crist. Uns cortinatges emmarquen la representació. Està previst que aquestes pintures restaurades tornin a la Val d’Aran el mes de febrer.Es tracta d’un monument del segle XVII, composat per dotze escenes pintades al tremp en teles de lli sobre bastidors de fusta, que narren la passió i resurrecció de Crist.

Malgrat que a Aran es conserven altres monuments de Setmana Santa pintats d’aquesta mateixa època, el monument de Bossòst és l’únic que es continua muntant cada any al presbiteri de l’església durant el dijous i divendres Sant, formant part de les celebracions i tradicions de Setmana Santa que el poble de Bossòst ha sabut mantenir de generació en generació.

Aquesta intervenció, promoguda pel govern del Conselh Generau d’Aran, amb el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Lleida, s’ha dut a terme en les instal·lacions del Centre Centri de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) a Valldoreix (Barcelona). L’actuació, duta a terme per l’empresa especialitzada TdArt Heritage Curators amb un cost de 9.568,68 €, ha consistit en la neteja i desinfecció dels bastidors de fusta i de la tela, l’aplanat i solidificació del suport de fusta i tela, la neteja i fixació del cobertor pictòric i la reintegració pictòrica de la pèrdues.

monument Setmana Santa
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 112 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×