El Servei Català de Trànsit atorga subvencions als Ens locals per promoure una mobilitat més segura i sostenible en l’àmbit urbà

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Servei Català de Trànsit atorga subvencions als Ens locals per promoure una mobilitat més segura i sostenible en l’àmbit urbà

A Catalunya (2021), el 35% de les víctimes mortals de trànsit va tenir lloc en l’àmbit urbà

El Servei Català de Trànsit destina 5 milions d’euros en subvencions als Ens locals per promoure una mobilitat més segura i sostenible en l’àmbit urbà. Per tal de donar impuls a les mesures recollides en el Pacte Nacional per a una Mobilitat segura i sostenible, des del Departament d’Interior -mitjançant el Servei Català de Trànsit- s’ha establert per primera vegada un programa de subvencions per afavorir que els Ajuntaments, les mancomunitats de municipis i les entitats municipals descentralitzades de Catalunya que tinguin un màxim de població de 50.000 habitants, desenvolupin actuacions vinculades a la mobilitat segura, sostenible i intel·ligent, impulsin la pacificació del trànsit i aconsegueixin una reducció de l’accidentalitat en l’entorn urbà.



Els pobles i ciutats, a causa de la concentració humana i el gran nombre de desplaçaments que realitzen diàriament els seus habitants, tenen un alt risc de ser l’escenari d’algun tipus de sinistre viari. A més, són espais limitats on conflueixen i conviuen els diferents usuaris de la via pública com són els vianants, ciclistes, persones usuàries de vehicles de mobilitat personal, vehicles particulars, comercials i vehicles de transport públic. Cal tenir en compte que a Catalunya (2021), el 35% de les víctimes mortals de trànsit va tenir lloc en l’àmbit urbà. Per tal de reduir el 15% de les víctimes mortals que preveu el Pla de Seguretat Viària 2021-2023, les actuacions en l’àmbit urbà són imprescindibles.

Des del Servei Català de Trànsit, tenim diferents línies de col·laboració amb els municipis per tal de dur a terme polítiques locals de seguretat viària, i en concret, establim convenis de col·laboració amb els municipis i amb les seves policies locals: per a la cessió de cinemòmetres, d’alcoholímetres, tests de drogues i la realització de campanyes de formació i educació viària. També com a estratègia de lluita contra l’accidentalitat en l’àmbit urbà, tenim una línia de suport als municipis per a l’elaboració dels plans locals de seguretat viària (PLSV) i treballs tècnics de seguretat viàriaEls PLSV són instruments tècnics, on s’estableixen una sèrie de mesures a executar per tal de millorar els entorns urbans i fer-los més segurs, així com per impulsar una mobilitat més sostenible, mentre que als Treballs tècnics de seguretat viària s’aborden problemàtiques concretes com són l’establiment de mesures de pacificació del trànsit (en travesseres i en entorns concrets), la millora de la seguretat viària en entorns escolars, el foment de la mobilitat activa o l’ordenació de polígons industrials i urbanitzacions, entre d’altres.

Per tal de donar impuls a la implantació de les mesures establertes als PLSV i als Treballs tècnics de seguretat viària, és important donar un impuls econòmic als municipis. Així doncs, s’inicia aquesta nova línia de subvencions per a una mobilitat segura i sostenible i per a la reducció de la sinistralitat en els municipis de Catalunya.

Es subvencionaran els projectes que incloguin:

. Actuacions en les travesseres (carreteres que creuen els municipis) mitjançant la intervenció urbanística i/o la incorporació d’elements en les travesseres que tinguin per objecte la pacificació del trànsit. 

. Reformes urbanes que promoguin la mobilitat segura i sostenible i molt especialment la mobilitat activa (a peu i en bicicleta). Reformes com la construcció de carrils bicicleta i itineraris per a vianants que redueixin la superfície destinada al vehicle privat.

. Reformes urbanes per a donar compliment a les zones de 30 km/h. Reformes tals com la implantació de plataformes úniques, ‘superilles’ i l’increment d’amplades de vorera que pacifiquin el trànsit i redueixin la superfície destinada als vehicles privats.

. La millora dels itineraris de vianants accessibles molt especialment en les travesseres. 

. La millora de la senyalització i la incorporació d’elements que permetin la pacificació del trànsit i la restricció del trànsit.

. Actuacions que comportin una millora del nucli urbà amb zones lliures de vehicles.

. Actuacions que promoguin la mobilitat elèctrica compartida i la intermodalitat.

. Actuacions digitals que comportin una millora de la mobilitat i la congestió del trànsit.

mobilitat més segura
mobilitat més segura

Es podrà finançar fins al 100% del cost total del projecte, amb un import màxim de 150.000,00 euros per sol·licitud i projecte. Cada projecte podrà incloure com a màxim tres actuacions. El termini de presentació de les sol·licituds és fins al 20 de setembre.

Per a més informació de la convocatòria i per a la presentació de sol·licituds: https://transit.gencat.cat/ca/seguretat_viaria/subvencions-ens-locals/

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 540 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×