MÉS DE 500 ENTREVISTES AL WORKSHOP OCUPACIONAL, ENTRE EMPRESES DEL TERRITORI I ANDORRA I PERSONES DEMANDANTS DE FEINA, CELEBRAT A LA SEU D’URGELL
La segona edició del Workshop Ocupacional que ha tingut lloc al llarg de tot el matí d’avui al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell s’hi ha realitzat més de 500 entrevistes entre les 180 persones demandants de feina i les 16 empreses, tant de l’Alt Urgell i Cerdanya com del Principat d’Andorra, que han participat en aquesta trobada.
Les empreses participants del territori han estat: Mafriseu, Taurus Group, El Castell de Ciutat, l’Estació d’Esquí Nòrdic de Sant Joan de l’Erm i Cerdanya Eco Resort. Pel que fa a les empreses andorranes que s’han ofert en quest workshop ocupacional han estat: Pyrénnes, Júlia Perfumeries, Caldea Inuu, Viladomat, VallNord, RC Associats, DigiCom, Vall Banc, Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, Temporal Quality i Gestió Temporal de Personal.
Recordem que aquestes 16 empreses cercaven diversos perfils professionals del món de l’hostaleria i wellness, comerç i vendes, sanitat, informàtica i tecnologies de la informació, administració i gestió d’empresa, educació, màrqueting, personal de banca i altres oficis.
Realitzats 160 contactes als córners informatius
En aquesta trobada també s’ha comptat amb la presència tres corners informatius relacionats amb el món laboral on s’hi ha realitzat 160 contactes. Aquests córners eren el del Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, que ha informat sobre les autoritzacions i tràmits que calen per treballar a Andorra; el del Projecte Odisseu-Eina Retorna, programa que afavoreix el retorn i la inserció laboral de joves al món rural; i el del servei BICAT, borsa interterritorial activa de treball, així com d’altres recursos de feina al territori.
Més participants de demandats de feina i més presència d’empreses
La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Treball Fronterer de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha fet un “bon balanç” de la participació d’aquest Workshop ocupacional, que ha superat tant el nombre de persones buscant feina com el nombre d’empreses que cerquen professionals. Al respecte, cal recordar que la primera edició d’aquet Workshop Ocupacional celebrat el nombre de l’any passat, s’hi van presentar 110 persones i hi van participat una dotzena d’empreses. Font també ha ressaltat com a “positiu” l’ampli ventall de perfils professionals que enguany cerquen les empreses participants.
Benvinguda institucional i presentació de les empreses
Abans d’iniciar-se les entrevistes, ha tingut lloc un acte de benvinguda que ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, i el cap de Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, Jesús Guardiet. Seguidament, cadascuna de les 16 empreses s’han anat presentant, una per una, per donar a conèixer el sector econòmic que pertanyen, així com el perfil de professionals que cercaven.
Escurçar la distància entre sol·licituds de feina i ofertes laborals
L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha remarcat que l’objectiu principal de les institucions que han organitzat aquest workshop és “escurçar al màxim la distància entre les demandes laborals de persones aturades que hi puguin haver a casa nostra amb mercats laborals com l’andorrà, però també de la nostra comarca i de la Cerdanya, que també són presents en aquest workshop, i que busquen personal”.
Batalla també ha subratllat que davant l’èxit de funcionament de la primera edició celebrada l’any passat, enguany s’ha volgut repetir l’experiència. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc ha recalcat que “malgrat haver-hi comptabilitzats menys aturats a la Seu d’Urgell que ara fa un any, concretament hi ha 84 aturats menys que al 2015, hi ha més persones que participen en aquest Workshop Ocupacional i alhora també compta amb més empreses participants”. Batalla, en nom de les diferents institucions públiques del territori que han organitzat aquest segon Workshop Ocupacional a la Seu d’Urgell, ha desitjat que d’aquesta trobada en surtin “molt bons contactes que acabin desembocant en contractes laborals que, en definitiva, és el que volem tots”.
D’altra banda, el cap de Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, Jesús Guardiet, que ha explicat que el Govern d’Andorra ha aprovat unes quotes en les quals les autoritzacions de treball adreçades als fronterers “s’han multiplicat per dos respecte l’any passat, fet que demostra que Andorra té interès de contractar persones de la Seu i comarca”.
Aquest workshop està organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove, Alt Urgell@Xarxa, Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, Unió Europea i Catalunya Emprèn.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016