L’OLIVA, ALIMENT BÀSIC DE LA DIETA MEDITERRÀNIA

1 Flares Twitter 0 Buffer 1 Facebook 0 Email -- 1 Flares ×

Les olives són un aliment molt arrelat i popular al nostre país, no només perquè amb elles s’elabora l’oli d’oliva, considerat un aliment bàsic de la dieta mediterrània, sinó perquè, a més, constitueixen un excel·lent aperitiu, a més de ser un ingredient idoni en nombroses receptes de cuina. I a les comarques de Lleida, especialment a les Garrigues, tenim excel·lents productors d’olives i oli.

Olives negres, verdes, amb o sense os, farcides, senceres o trossejades, formen part d’apetitoses amanides i aperitius, plats de pasta i d’arròs, patés i salses. Barrejades amb altres aliments, serveixen per farcits de carn i peix, i enriqueixen els plats des del punt de vista nutritiu i gastronòmic.

Les olives són els fruits de determinades varietats de l’olivera, seleccionades al punt de sal i d’una qualitat que, sotmesos a les elaboracions adequades, proporcionen un producte llest per al seu consum i de bona conservació. Les olives, a banda de ser molt bones al paladar, són un aliment de gran valor nutricional i són riques en greixos saludables, en provitamina A, vitamina C i minerals.olives2

És un fruit altament calòric ja que està composat per un percentatge alt en greix (30%), és per això que cal anar una mica en compte i moderar-ne el seu consum. Tot i així, tant l’oliva com l’oli d’oliva són la font més important de la dieta d’àcid oleic, un greix monoinsaturat molt saludable i essencial que ha de predominar en la nostra dieta davant dels greixos saturats. La substitució de greixos saturats per greixos insaturats en la dieta contribueix a mantenir nivells de normals de colesterol sanguini.

A més, el contingut en antioxidants de l’oliva actua prevenint l’envelliment de l’organisme i les malalties cardiovasculars.Així que, amb mesura, disfruteu de les olives en totes les seves varietats i per a tots els seus usos culinaris. Bon profit!

olives1

Pere Roqué i Oró – President d’AEALL – ASAJA

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,76 de 5 - 17 Vots
Carregant ... - 1.889 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
1 Flares Twitter 0 Buffer 1 Facebook 0 Email -- 1 Flares ×