L’IEA – Acadèmia aranesa de la llengua occitana presenta al Govèrn d’Aran noves publicacions

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’IEA – Acadèmia aranesa de la llengua occitana presenta al Govèrn d’Aran noves publicacions

Els membres del consell permanent de l’Institut d’Estudis Aranesos- Acadèmia aranesa de la llengua occitana: Angelina Cases, Rosa Maria Salgueiro, Jèp de Montoya, i el seu president Jusèp Loís Sans, han presentat al síndic d’Aran, Carlos Barrera, i al vicesindic d’Aran i conselhèr d’Administració Pública, Finances, Coneixement i Transparència, Luis Carlos Medina, dues noves publicacions de l’Acadèmia.

IEALes publicacions són:

“Elements de morfosintaxi der aranés. Extracte de EL PARLAR DE LA VALL D’ARAN de Joan Coromines”.

“Declaracion der IEA- AALO deth 8 de juriòl de 2016”.

Durant la presentació de les obres, Jusèp Loís Sans, ha explicat: “L’obra: Elements de morfosintaxi der aranés. Extracte de EL PARLAR DE LA VALL D’ARAN de Joan Coromines, és l’adaptació d’una setantena de pàgines de l’estudi més seriós que s’ha fet de l’aranès, per convertir-lo en prenormativa. En l’obra trobareu paraules i construccions que no es fan servir, que s’han perdut, són paraules que pertanyen al corpus “genuí” de l’aranès. També hi trobareu alguna altra paraula que s’ha transformat i que ara té una expressió diferent; és el resultat d’una llengua que camina”.

Per la seva part, el sindic d’Aran, Carlos Barrera, ha manifestat: “Pel Govèrn d’Aran és un plaer rebre aquestes noves obres editades, elements de cohesió de la nostra llengua per mantenir normalitzat l’aranès- occità estàndard i el seu ús social”.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.325 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×