L’Ecomuseu reivindica el patrimoni quotidià de les Valls d’Àneu amb un curs de restauració

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Ecomuseu reivindica el patrimoni quotidià de les Valls d’Àneu amb un curs de restauració

  • Entre el 6 i el 16 de març, els participants faran el manteniment d’objectes particulars antics i arreglaran i reaprofitaran mobles que es tornaran a endur a casa.
  • La iniciativa, que arriba a l’edició XXIII, forma part de les activitats i accions participatives que organitza l’espai museístic

Esterri d’Àneu, 23 de febrer.- L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu traurà a la llum el patrimoni quotidià de les famílies de la zona amb un curs de restauració que forma part del projecte de Tallers d’Etnologia en Xarxa (activitat vinculada a l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Amb la iniciativa, “pretenem posar en valor el patrimoni històric domèstic del territori, donar eines per al seu manteniment i dignificació, crear espais de convivència entre la població local i reivindicar que tot el patrimoni del territori és important, no només els monuments o el patrimoni religiós s’ha de conservar, i tot supervisat per un restaurador”, tal com explica el director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Abella.

Entre el 6 i el 9 de març i entre el 13 i el 16, en torns de tarda, els participants portaran peces antigues particulars per arreglar i restaurar al taller de l’Ecomuseu i que un cop recuperades es tornaran a endur a casa. La XXIII edició del curs, que dirigirà el restaurador Antoni Fernàndez, els hi permetrà dur a terme tasques de manteniment d’objectes antics domèstics o la reutilització de mobles trets de les golfes i els caps de casa de la comarca”. Està previst que al curs assisteixen una quarantena de persones.



Aquest taller permetrà també a l’Ecomuseu documentar i inventariar una part del patrimoni moble que actualment encara es conserva als domicilis particulars del territori. A més a més existeix la voluntat de fer una exposició temporal amb una selecció de les peces restaurades, que ajudi a reivindicar la recuperació del patrimoni etnològic domèstic.

La iniciativa forma part de les activitats i accions participatives que impulsa l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu per explicar i difondre d’una manera diferent el patrimoni, alhora que afavoreixi la participació de la població local.

ECOMUSEUrestauracio

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle. 

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

A més, l’Ecomuseu es defineix com una entitat molt vinculada al territori que l’envolta. En aquest sentit, intenta desenvolupar accions permanents de dinamització i acció patrimonial relacionades directament amb la població local.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 967 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×