L’AGRAT APADRINA DOS XIMPANZÉS DEL CONGO GRÀCIES A LA RECOLLIDA DE MÒBILS USATS
L’Associació Agrat fa un any va dedicir sumar-‐se al projecte de Mòbils de sang, una iniciativa que pretén sensibilitzar sobre tot el que s’amaga darrere de la fabricació dels aparells de telefonia mòbil. A part del conflicte bèl·∙lic més important després de la segona Guerra Mundial i nivells d’explotació infantil incontrolats, l’extracció del que s’anomena l’or negre o el mineral de la guerra, el Coltan, imprescindible per la fabricació de mòbils, suposa la desforestació de milers d’hectàrees en la Selva del Congo.
Aquesta desforestació provoca l’aniquilació directa d’espècies d’animals protegits com els elefants o ximpanzés. Es calcula que en aquesta zona minera la població de goril·∙les ha descendit un 90% els últims anys. Aquestes esfereïdores xifres van fer que l’Institut Jean Godall, conegut per la seva exemplar tasca a favor de la protecció de goril·∙les i ximpanzés arreu del món, es mobilitzés davant de les atrocitats que vivia aquesta espècie a la República del Congo. A part de crear el Centre de Rehabilitació Tchimpoung per atendre a més de 150 ximpanzés marcats per experiències traumàtiques com la mort de les seves mares o segrestats per traficants, va iniciar una campanya de recol·∙lecció de mòbils amb l’objectiu de reciclar-‐ne el coltan per la fabricació de nous aparells i així aconseguir beneficis per sostenir les despeses del centre de rehabilitació. Des de la comissió de FesTàrregaSolidària de l’associació Agrat vam considerar que era la millor manera de donar una segona vida als mòbils que ja no s’utilitzen. A través d’aquesta iniciativa ens garantíem que els beneficis de la recol·∙lecta anessin a parar directament a les zones afectades, a més de reduir l’extracció de més mineral a través del reciclatge.
La campanya “MOBILitzat per la Selva” a més de sensibilitzar sobre aquests fets, pretén fomentar el consum responsable i donar a conèixer l’opció del comerç just dins d’aquesta indústria. Durant la passada Fira de la cervesa artesana, la revetlla de Sant Joan i el Flèndit vam col·∙locar punts d’informació i recollida de mòbils vells. Una vagada es va acabar l’estiu, vam marcar com a objectiu els centres educatius de la ciutat perquè sensibilitzessin els seus alumnes i es fes una recol·∙lecta de mòbils encara més massiva. Des de l’Institut Jean Godall ens han confirmat que han rebut els 60 mòbils recol·∙lectats fins a dia d’avui i, com agraïment, ens donen l’honor d’apadrinar els ximpanzés, Lemba i Kudia, alies la golafre i la inspiradora. Dos noves integrants que acollim a l’associació amb molt d’estima i motivació per seguir lluitant contra aquesta guerra en que tots en som còmplices. La campanya no para i continua no només als centres educatius, sinó que ara també s’obra a tothom amb un punt d’informació i recollida de mòbils usats a la Biblioteca Municipal de Tàrrega.
Mobilitzem-‐nos per la selva i salvem vides!
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016