LA SEU D’URGELL INSTAL·LA 11 CAIXES-NIU D’OCELLS I 20 MENJADORES AL PARC DEL VALIRA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LA SEU D’URGELL INSTAL·LA 11 CAIXES-NIU D’OCELLS I 20 MENJADORES AL PARC DEL VALIRA

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb el Servei Municipal de Parcs i Jardins, amb la col·laboració de l’empresa urgellenca AUBÈRRIA, natura i patrimoni, han instal·lat aquesta setmana al Parc del Valira de la ciutat un total d’11 caixes niu i 20 menjadores per facilitar un lloc per niuar i punts d’alimentació durant la tardor-hivern, ja que és una època en que escasseja l’aliment, a espècies protegides presents al parc o als voltants.

El Parc del Valira és una de les zones verdes més grans de la Seu, i el seu arbrat, l’aspecte natural i la proximitat al riu Valira fan que sigui un parc amb una rica comunitat de moixons. Precisament, amb aquesta actuació és vol afavorir la presència i observació d’ocells en aquest parc. Cal remarcar que les espècies a les que està afavorint són espècies que estan protegides per la llei, que nidifiquen en cavitats, que són beneficioses per la seva dieta insectívora i que no formen estols ni colònies de reproducció, i, per tant, no generen molèsties, i a més a més, toleren la presència de persones.D’entre les espècies que es vol afavorir per exemple hi ha el xot, el picot garser, el pit-roig, les mallerengues, el pica-soques blau, el pinsà o els pardals. A banda dels ocells també s’han instal·lat caixes-niu per a ratpenats, atès l’important paper regulador de mosquits, i també menjadores per esquirols, una espècie entranyable present al parc i fàcil d’observar.

caixes-niu-2 caixes-niu-3

No cal dir que amb aquesta actuació permetrà, a banda de facilitar llocs per niuar o punts d’alimentació, també es vol promoure la natura entre els urgellencs, ja que facilitarà l’observació d’ocells, esdevenint un recurs pedagògic i científic per a les escoles. Amb aquest objectiu, les caixes-niu i les menjadores s’han instal·lat en punts estratègics: a l’entrada dels Parc, i en zones properes a bancs, llocs que sigui fàcil la seva observació.
Aquesta actuació complementa l’actuació d’instal·lació de 17 caixes-niu que es va realitzar la primavera de l’any 2013, amb un resultat “molt positiu”, ja que 16 de les 17 caixes-niu han estat ocupades representant una ocupació del 94,1%.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 4.131 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×