La IV edició de CurtÀneu projectarà a les Valls d’Àneu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La IV edició de CurtÀneu projectarà a les Valls d’Àneu

40 curtmetratges locals i internacionals i fomentarà la producció de cinema des de l’escola i l’institut

  • IV edició de CurtÀneu se celebrarà del 15 al 17 de novembre i presentarà en set sessions obertes al públic una quarantena curtmetratges reconeguts a certamens de referència com els Òscar, el Filmets Badalona i el BCN Sports Film
  • La mostra, que comptarà amb l’actor Francesc Orella com a ambaixador, es celebrarà en diversos espais de Les Valls d’Àneu amb l’objectiu d’apropar el cinema local i internacional als habitants del territori
  • La mostra reforçarà la seva vessant pedag gica i celebrarà sessions especials al col·legi La Closa i a l’Institut SES Morelló amb projeccions adaptades a alumnes des de parvulari fins a 4t d’ESO

CurtÀneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) celebrarà la seva quarta edició del 15 al 17 de novembre amb la projecció d’una quarantena de de films, la majoria reconeguts en festivals de referència com els Òscar, el Filmets Badalona Film Festival, el BCN Sports Film, el Mostremp i el Festival Internacional de Medi Ambient de Barcelona, entre d’altres.

Durant tres dies, la mostra acollirà un total de set sessions obertes al públic a diferents espais a Esterri d’Àneu, Espot, Alt Àneu i la Guingueta d’Àneu. Destaquen les propostes de ficció com ‘The Silend Child’, Òscar a Hollywood al millor curt de ficció el 2018; ‘Suc de Síndria’, curt ampliament reconegut de la directora catalana Irene Moray;  ‘El atasco’, protagonitzat per l’actriu Belen Rueda i ‘Donde no puedes llegar’, amb Assumpta Serna i amb l’alzheimer com a protagonista.

La propera edició de CurtÀneu destaca també per la rellevància dels gèneres documental esportiu i l’animació. L’esquí, el patinatge i l’escalada són els escenaris de curts com ‘Eclipse’, documental rodat a les illes polars d’Svalbard en què un grup d’esquiadors vol esquiar durant un eclipse total de sol; ‘Amine’, curt belga guanyador de la passada edició de BCN Sport film, i ‘Debut’, que tracta l’homosexualitat en el món de l’esport. Pel que fa a l’animació, destaquen ’Selfies’, film d’animació guanyador de l’edició 2018 del festival Filmets de Badalona, ‘Hors Piste’ i ‘Atlheticus’, entre d’altres.

La mostra inclourà també peces realitzades per gent del territori, com Titan Desert 2019, curt que narra l’experiència dels esportistes pallarresos Arnau Cases, Pol Farrando i Marc Cases a l’exigent competició de ciclisme; i el curt musical de rap ‘Deshago previo a la muerte”, realitzat per Aleix Sastrada.

Mostra arrelada al territori amb vocació pedag gica

CurtÀneu és un esdeveniment molt arrelat al territori que vol portar i fer accessible a les Valls d’Àneu i als seus habitants cinema de qualitat de tot el món i de tipologies molt variades. Una proposta cultural única que s’ha consolidat com actiu clau de dinamització del territori, ja que la mostra fa difusió de les Valls d’Àneu i capta visitants que volen gaudir del bon cinema, de l’entorn i d’una oferta gastron mica immillorable.

La mostra reforça en aquesta quarta edició la seva vessant pedag gica i fomentarà de forma activa la producció i consum de cinema entre els més joves. A més de les sessions del cap de setmana, els dies previs CurtÀneu celebrarà sessions extraordinàries al col·legi La Closa i a l’Institut SES Morelló, amb tallers i projeccions adaptades a alumnes des de parvulari fins a 4rt d’ESO. L’objectiu és apropar els curtmetratges als més joves i que els propers anys  CurtÀneu compti amb més títols locals i esdevingui una mostra dotada de premis.

Com agent de dinamització del territori, CurtÀneu celebrarà també sessions extraordinàries al casal de gent gran d’Esterri d’Àneu i al Consell Cultural. La quarta edició de la mostra  clourà amb un tast de productes de quil metre zero i un sorteig de productes i activitats vinculats a les Valls d’Àneu.

IV edició de CurtÀneu
IV edició de CurtÀneu 2019

Sobre CurtÀneu

CurtÀneu és una mostra internacional de curtmetratges que es celebra a les Valls d’Àneu, nascuda a l’any 2016 i que forma part de la coordinadora de festivals de Catalunya, Catalunya Film Festivals. CurtÀneu és una mostra molt arrelada al territori que cada any porta a les Valls d’Àneu una selecció variada de curtmetratges reconeguts en  certamens de referència d’arreu del món.

Podeu descarregar el programa aquí: https://www.videoestudi.com/copia-de-programacio-2018

Notícies Cinema

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 138 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×