Les comarques de Lleida rebran més d’un milió d’euros per consolidar la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Les comarques de Lleida rebran més d’un milió d’euros per consolidar la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI

  • La inversió passa dels menys de 200.000 euros del període 2018-2021 a superar els 1,1 milions d’euros per a l’etapa 2022-2025.
  • Els SAI ofereixen informació i atenció per a persones LGBTI+ i per als seus entorns, així com suport a l’hora de tramitar determinats procediments administratius o denunciar vulneracions dels drets.

El Campus Cappont de la Universitat de Lleida ha acollit aquesta tarda la commemoració institucional del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, sota el lema “Orgull 22. Celebrem la diversitat”. En el marc d’aquest acte, el director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons, ha anunciat la inversió que el Departament d’Igualtat i Feminismes destinarà al reforç de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGBTI a les comarques de Lleida durant aquesta legislatura: 1.101.094,46 euros.

La xifra representa un increment molt significatiu respecte dels aproximadament 190.000 euros del període 2018-2021. L’import permetrà la contractació d’un perfil tècnic a jornada completa per als SAI gestionats per l’Ajuntament de Lleida i pels consells comarcals de les comarques lleidatanes. En el cas de la Paeria, se subvencionarà el 70% de la jornada d’aquesta tècnica o tècnic, mentre que en el cas dels consells comarcals, la partida cobrirà el 100% de la contractació.



En la seva intervenció, Florensa ha destacat que “és el moment de consolidar la Xarxa que vam començar a desplegar l’any 2017”. “Tenim un compromís amb la garantia dels drets humans, i sabem que per fer valdre aquest compromís hem d’enfortir la col·laboració del Govern amb els ens locals”, ha subratllat el director general. “Per això, multipliquem gairebé per sis el finançament de la Xarxa SAI, i destinem aquest increment pressupostari a la consolidació dels equips; perquè sabem que comptar amb equips estables i especialitzats és la clau de l’èxit per a les polítiques públiques LGBTI+ de qualitat”, ha afegit.

També el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé Barril, ha destacat la importància de l’àmbit local i comarcal per a la garantia dels drets de les persones LGBTI+. “A les comarques de Lleida, és fonamental comptar amb professionals i serveis especialitzats en l’atenció a les persones LGBTI+, que tinguin en compte les especificitats de cada context per dissenyar intervencions eficaces i acompanyar el procés d’elaboració de les polítiques públiques”, ha dit Solé.

Per la seva banda, la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la Universitat de Lleida, Núria Camps Mirabet, ha recordat que “les persones LGBTIQ+ pateixen encara greus violacions de drets i abusos”. Camps, coordinadora del Postgrau de Polítiques LGBTI a la Gestió Pública, ha volgut posar el focus “en la importància de crear i aplicar polítiques públiques per als drets LGTBIQ+ també amb un enfocament de gènere i perspectiva feminista”, i ha subratllat la necessitat de “visibilitzar i que se senti la veu de les dones lesbianes dins el col·lectiu LGTBIQ+”.

Durant l’acte, la directora dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Igualtat i Feminismes, Elena Fuses Navarra, ha llegit la Declaració institucional aprovada pel Govern amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+.

Integral LGBTI

Un compromís amb les polítiques públiques LGBTI+ a nivell de país

L’increment pressupostari per al finançament de la Xarxa SAI LGBTI a les comarques lleidatanes s’emmarca en l’aposta del Departament d’Igualtat i Feminismes per reforçar aquests serveis al conjunt de Catalunya, amb una inversió de més de 13 milions d’euros per al període 2022 – 2025. A l’Alt Pirineu i Aran, el finançament serà de 693.546,50 euros, un import que també representa un augment molt destacat respecte als aproximadament 100.000 euros de l’etapa 2018-2021.

Els SAI són peces clau per al desplegament de les polítiques públiques LGBTI+ impulsades pel Govern. Ofereixen informació i atenció per a persones LGBTI+ i per als seus entorns, així com suport a l’hora de tramitar determinats procediments administratius o denunciar vulneracions dels drets. A la vegada, acompanyen el disseny i la implementació de polítiques públiques LGBTI+ a nivell municipal i comarcal. En aquests moments, Catalunya compta amb 111 SAI.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 435 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×