L’alimentació saludable i la importància d’un bon esmorzar per afrontar bé el dia

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’alimentació saludable i la importància d’un bon esmorzar per afrontar bé el dia

  • S’ha tingut per objectiu que els nens posicionin el menjar saludable de forma positiva.
  • De forma lúdica han après la piràmide dels aliments, els seus beneficis i la importància d’un bon esmorzar.

El Taller d’alimentació saludable ha estat una iniciativa de la Doctora Carmen Rodriguez i la Infermera Fina Ponsich de l’equip d’atenció primària de Tremp i la Dietista-Nutricionista Raquel Gay de l’Ajuntament de Talarn, ha estat dirigida a nens entre 3 i 12 anys, van explicar de forma senzilla i divertida els correctes hàbits d’alimentació i exercici físic necessaris per un estil de vida saludable.

Aquest va tenir lloc ahir a la tarda a la Sala Polivalent de Talarn i van participar-hi 31 nens/es.Els continguts principal que van tractar, son la piràmide dels aliments, on van aprendre a diferenciar els diferents aliments i amb quina freqüència els han de consumir i com fer un esmorzar saludable.

En primer lloc els han explicat en que consistia la piràmide dels aliments:

  • Amb quina freqüència els han de consumir, (consum diària, setmanal i ocasional.
  • A diferencia els diferents tipus d’aliments.
  • La importància de beure aigua durant el dia per tenir una bona hidratació.
  • La importància de realitzar exercici físic tots els dies.

Desprès els nens van construir ells mateixos la piràmide tot fen un joc, on els mes grans ajudaven als mes petits a diferenciar els aliments diaris, els setmanals i els ocasionals.

La segona part va consistir en explicar-los que una bona alimentació en aquesta etapa escolar és essencial per al seu desenvolupament. Alimentar-se bé vol dir sentir-se amb energia, vitalitat i alegria, és a dir, gaudir d’una bona salut.

L’esmorzar és l’àpat més important del dia, un bon esmorzar ha de contenir un làctic, una farinaci i una fruita. Ja que els làctics fan que els ossos i les dents siguin més forts. Els farinacis són els encarregats de donar-te l’energia per començar bé el dia. I la fruita t’ajuda a estar sa.

Per acabar el taller van realitzar diferents jocs, per a diferenciar en que te que consistir un bon esmorzar i després tot els nens es fan fer la seva pròpia brotxeta de fruita per a berenar.

alimentsaludableTalarn

La valoració dels nens i la seva participació en tot el taller va ser molt bona i creiem que en el transcurs de l’any s’aniran realitzant mes tallers sobre la importància de la bona alimentació i l’activitat física.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.516 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×