GUANYADOR DEL XXVII CONCURS JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

ALBERT CAPDEVILA PIRÓ, DEL RESTAURANT EL PALAU DE MARGALEF, GUANYADOR DEL XXVII CONCURS JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ

ALBERT-CAPDEVILAPerdiu a l’aroma de cítrics i taula de formatges amb pera han estat els seus plats

La XXVII edició JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ ha tingut com a ingredient secret la perdiu per l’elaboració d’un primer plat i la pera de Lleida com a ingredient bàsic per les postres. El jurat ha avaluat als 16 participants, procedents de diferents establiments hostalers de la província de Lleida i de diverses escoles de cuina, i ha considerat al jove cuiner Albert Capdevila Piró, del restaurant El Palau de Margalef (Torregrossa), com a guanyador amb les seves creacions perdiu a l’aroma de cítrics i taula de formatges amb pera. El segon premi ha estat per Genís Costa Pont, del Restaurant Níam (Tàrrega), amb la presentació de perdiu en dos coccions, calçots, carxofa i cremòs de patata; i textures de pera de Lleida amb ratafia, canyella i gelat de vainilla, com a postre.El concurs JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ s’ha celebrat durant tot el dia d’avui, dilluns 7 de març, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, co-organitzadora juntament amb Hostaleria de Lleida. L’acte de lliurament dels premis se celebra al vespre a la Llotja de la ciutat, acompanyat d’un sopar, organitzat per l’Ajuntament de Lleida.

Després de 27 anys, Joves Cuiners Àngel Moncusí d’Hostaleria de Lleida es consolida com un dels concursos amb més prestigi de l’Estat i enguany, ha acollit el màxim nombre de participants que podia acollir. El jurat estava integrat per: Jordi Bordas, campió del món 2011 de pastisseria, director i formador a l’Aula de Formació Jordi Bordas i creador del B·concept; Albert Raurich, xef i propietari del restaurant estrella Michelin Dos Palillos, Antonio Romero; cap de cuina del restaurant Suculent, i Salvador Trabalón, guanyador del Joves Cuiners 2015 i cap de cuina de l’hotel El Castell de Ciutat Relais&Chateaux. Així mateix, el jurat tècnic estava format per Jordi Pallàs, cap de cuina i propietari del restaurant Aimia i Joel Castañé, cap de cuina i propietari dels restaurants Resquitx i La Boscana.

Pel que fa als criteris de valoració emprats pel jurat, cal destacar que es contemplen aspectes com el treball dut a terme a la cuina (aprofitament del material, tècniques emprades, neteja de la partida) així com el sabor, la presentació dels plats, i l’argumentació del producte presentat.

Els joves cuiners participants que treballen actualment a la cuina d’un restaurant han estat: Albert Capdevila del Palau de Margalef (Torregrossa), Montse Freixa de El Castell (La Floresta), Eduardo Castro del Clea Tushé (Lleida), Daniel Català del Gastronòmik 2.0 (Lleida), Daniel Díaz del Macao (Lleida), Daniela Cardoso del Can Boix (Peramola), Josep Salvador del Ferreruela (Lleida), Genís Costa del Níam (Tàrrega), Meri Florensa de L’Estel de la Mercè (Lleida), Joshua Cruz del Logos Berguedà (Berga) i Aleix Rotés de El Claustre (Monestir de les Avellanes).

Foto-grup-JC2016

Procedents de les escoles, han participat Alberto Martínez de l’Escola Joviat (Manresa), Pol Picas de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, Diego Alonso Ortega de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, Albert Graells de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i Nil De la Paz de l’Escola CETT (Barcelona).

A més del reconeixement que suposa guanyar aquest premi, el xef guanyador gaudirà d’un sopar per a dues persones en un establiment amb 3 estrelles Michelin i una nit d’hotel. El segon guardonat participarà en un dels cursos d’una reconeguda aula de cuina de Barcelona.

Promoure la creativitat culinària i les possibilitats dels productes locals. JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ, promogut per Hostaleria de Lleida, és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i resta del país que a més, defensa a ultrança la gastronomia de Lleida. La primera edició va tenir lloc el 1989 i des de llavors la seva filosofia no ha canviat: apostar pels joves talents culinaris lleidatans i promoure la creativitat promocionant al seu torn els excel·lents productes locals que s’utilitzen com a base principal i matèria primera dels plats.

El Concurs estava obert a tots els cuiners i cuineres que estiguessin treballant en qualsevol restaurant de Lleida i província i no haguessin complert 29 anys abans del dia del concurs.

Des del seu inici han passat tant participants com a membres del jurat que actualment són prestigiosos professionals al capdavant de reconeguts restaurants, pastisseries, mitjans de comunicació etc. Per exemple: Carme Ruscalleda, Joan Roca, Jordi Cruz, Martín Lippo, Xixo Castaño, etc.

Aquest acte ha comptat amb el patrocini de Grup Rull, Font d’Or-Vichy Catalan, Ilerda Serveis, San Miguel i Torrelsa. I amb el suport de l’Ajuntament de Lleida i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. I amb la col·laboració especial d’Urgasa, que ha facilitat el producte de l’ingredient secret d’aquesta edició, la perdiu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 2.911 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×