Acord entre el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i l’AECC-Catalunya contra el Càncer

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Acord entre el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i l’AECC-Catalunya contra el Càncer

Fisioterapeutes voluntaris donaran suport a les persones amb càncer en situació de vulnerabilitat a Catalunya

  • El càncer afecta cada any més de 42.000 persones a Catalunya, i moltes d’elles, a més de combatre la malaltia s’han d’enfrontar a un context econòmic difícil.
  • Gràcies a l’acord es crearà una llista de fisioterapeutes voluntaris que donaran suport amb tractament gratuït als pacients en situació d’exclusió.
  • Les dues entitats conscienciaran per promoure l’adopció d’hàbits de vida saludables per a la prevenció del càncer.

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i l’AECC – Catalunya contra el Càncer han signat un acord per oferir tractaments de fisioteràpia a persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya. Amb aquesta finalitat, es crearà una borsa de voluntaris entre el col·lectiu de més de 12.000 fisioterapeutes col·legiats catalans que donaran suport amb tractament gratuït als pacients en situació d’exclusió.



Segons dades de l’observatori de l’AECC, el càncer afecta cada any més de 42.000 persones a Catalunya, i moltes d’elles, a més de combatre la malaltia s’han d’enfrontar a un context econòmic difícil.

Com explica el Dr. Laureano Molins, de l’AECC “Molts dels nostres associats es troben amb la dificultat de fer front a la malaltia, al que se li suma la incertesa econòmica generada per la pandèmia. Per això, estem encantats de col·laborar amb el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, per facilitar que el màxim nombre de persones possible pugui beneficiar-se d’un tractament tan necessari com és la fisioteràpia”.

La fisioteràpia millora la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones amb càncer, ja sigui treballant en equip amb diferents professionals de la salut i des de l’acompanyament al pacient i les persones del seu entorn. Ramon Aiguadé, degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya afegeix: “sabem que la fisioteràpia és molt necessària per a les persones amb càncer, i per això hem decidit donar suport a aquelles que, per les circumstàncies actuals, no es poden permetre d’acudir a un professional. Som un col·lectiu solidari i volem aportar així el nostre gra de sorra per millorar la qualitat de vida de les persones.”

L’àrea de treball social de l’AECC – Catalunya contra el Càncer serà l’encarregada d’analitzar les sol·licituds de persones sense recursos econòmics que necessiten tractament de fisioteràpia, i derivarà els casos aprovats als col·legiats inscrits al programa. Com a part de l’acord, a més, les dues entitats han d’informar i conscienciar a través dels seus canals de comunicació, i organitzaran conjuntament xerrades i tallers amb l’objectiu de promoure l’adopció d’hàbits de vida saludables per a la prevenció del càncer. Així mateix, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya informarà de les activitats que organitzi l’AECC – Catalunya contra el Càncer als seus col·legiats perquè puguin participar-hi.

Fisioterapeutes de Catalunya

Fisioteràpia i càncer

Patir un càncer altera totes les dimensions de la persona: a nivell físic i emocional, familiar, laboral, social i, fins i tot, espiritual, tant per la pròpia malaltia com pels efectes secundaris dels tractaments, que afecten la funcionalitat i la qualitat de vida dels pacients. Amb tot, una de les disciplines que poden ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer és la fisioteràpia.

En el cas del càncer de mama, per exemple, les seqüeles físiques encara són molt freqüents en les persones afectades després d’una cirurgia, tot i la creixent eficàcia dels nous tractaments i la detecció precoç. I és en aquest punt on l’actuació d’un fisioterapeuta és fonamental, ja que intervé directament en adherències i retraccions en les cicatrius, contractures musculars, disminució de mobilitat i força, entre d’altres problemes sorgits com a conseqüència de la malaltia.

La rehabilitació és fonamental ja que es calcula que el 47% de les dones que han patit un càncer de mama no tornen a treballar per les seqüeles que produeixen els tractaments i el procés oncològic.

Sobre el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya és el col·legi professional que defensa els interessos del col·lectiu de fisioterapeutes catalans i que alhora vetlla per les bones pràctiques en fisioteràpia. Actualment, compta amb més de 12.000 col·legiats i col·legiades, per als quals du a terme accions de formació, orientació, assessorament, defensa i difusió de la professió.

Sobre l’AECC-Catalunya contra el Càncer

L’AECC – Catalunya contra el Càncer és una entitat de referència en la lluita contra el càncer. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari. Els objectius principals de l’associació són: el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l’entitat.

L’AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d’investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. L’AECC-Catalunya contra el Càncer està estructurada en 248 juntes locals i 4 punts comarcals, compta amb més de 2.970 voluntaris, 55.000 socis i 119 professionals. 
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 719 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×