El CineClub la Seu projecta aquest dijous 13 de juny el film ‘Tarde para morir joven’, de la directora xilena Dominga Sotomayor

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El CineClub la Seu projecta aquest dijous 13 de juny el film ‘Tarde para morir joven’, de la directora xilena Dominga Sotomayor

Amb la voluntat de fer arribar el cinema d’autor als espectadors a la comarca, el Cineclub  porta a La Seu d’Urgell el TOUR D’A 2019. Així, dijous 13 de juny, a les 22 h a Cinemes Guiu, es projectarà: ‘Tarde para morir joven’, de la directora xilena Dominga Sotomayor. Presentarà la sessió i conduirà el debat posterior l’urgellenc Carlos Rodríguez Ríos, director del D’A Film Festival Barcelona.

La democràcia torna a Xile l’estiu de 1990. En una comunitat aïllada, Sofia, Clara i Lucas s’enfronten als seus primers amors i pors mentre es preparen per a la festa d’any nou. Potser viuen lluny dels perills de la ciutat, però no dels de la natura.

En “Tarde para morir joven”, Dominga Sotomayor, decideix situar l’acció lluny de la ciutat i amb adolescents com a protagonistes que fan front, com el país, a una època de canvis. Aquests adolescents descobreixen els seus primers amors i les seves primeres pors mentre preparen la festa de cap d’any en un lloc aïllat al mig de la natura. El retir utòpic d’esperits lliures i intel·lectuals dóna l’entorn ideal pel descobriment adolescent. En el fons, tant joves com adults parlen de la llibertat o millor seria dir de les llibertats. De les noves i les velles llibertats, les eternes i les ja caducades, i principalment sobre què fer amb l’estrenada llibertat. Lluny de grans asseveracions en aquest film s’aposta pels matisos en el fons i per la sensualitat en la forma creada per l’emoció i l’atmosfera. Allunyada d’artificis pirotècnics, els girs argumentals són d’una cuidada delicadesa que atrapa per seducció lluny del sobresalt cridaner.

LA DIRECTORA: Dominga Sotomayor (Xile, 1986) Va estudiar Direcció a la Universidad Católica de Xile i Màster de Direcció a l’ESCAC de Barcelona. El seu debut, De jueves a domingo, va ser present a un centenar de festivals i va guanyar el Tiger de Rotterdam el 2012. Amb Tarde para morir joven, Sotomayor es va convertir en la primera dona a guanyar el Premi a la millor direcció a Locarno.

film Tarde para morir joven
film ‘Tarde para morir joven’

Filmografia: Tarde para morir joven (2018), Los barcos (curt, 2015), Mar (2014), La isla (curt, 2013), De jueves a domingo (2012), Videojuego (curt, 2009), Debajo (curt, 2007)

PREMIS:

  • Lleopard d’Or a la millor direcció al Festival de Cinema de Locarno.
  • Millor direcció i millor fotografia al Festival de Cinema de Gijón.

TOUR D’A 2019, és una proposta que porta una selecció de pel·lícules del D’A Film Festival Barcelona a catorze poblacions de Catalunya: Arenys de Munt, Berga, Figueres, Igualada, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Manresa, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Carles de la Ràpita, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú i també a altres ciutats de l’estat espanyol com A Coruña, Granada, Las Palmas, Pamplona, Bilbao, San Sebastián, Santiago de Compostela i Zaragoza, entre d’altres.

Cineclub

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 203 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×