ÈXIT DE LES VISITES GUIADES AL MUSEU DE LA CONCA DELLÀ

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LES VISITES GUIADES D’AQUESTA SETMANA SANTA ORGANITZADES PEL MUSEU DE LA CONCA DELLÀ HAN SIGUT TOT UN ÈXIT

Unes 1000 persones han utilitzat els serveis del Museu de la Conca Dellà d’Isona.

Han visitat el Museu de la Conca Dellà aproximadament unes 560 persones i unes 340 persones han utilitzat el servei de visites guiades per poder veure els diferents jaciments paleontològics, Castell de Llordà i l’església de Sta. Maria de Covet. A més a més unes 70 persones van acudir a la xerrada: “Estanys de Basturs. Hereus del Mont de Conques” i la presentació Projecte de Geoparc Conca de Tremp – Montsec.

El Museu de la Conca Dellà ha organitzat aquesta setmana santa un seguit de visites guiades a diferents jaciments paleontològics, així com al Castell de Llordà, del S.XI i a l’església de Santa Maria de Covet, del S.XII.

IMG_2837-red



Els jaciments paleontològics que s’han visitat enguany, es troben al municipi d’Isona i Conca Dellà. Al jaciment de petjades de Basturs s’han pogut visitar petjades fòssils (icnites) molt ben conservades. Aquestes icnites van ser produïdes per dinosaures del grup dels hadrosaures o “dinosaures amb bec d’ànec”. Aquests eren dinosaures herbívors que podien caminar tant amb dues com amb quatre potes i que deixaven petjades en les que es poden apreciar clarament la marca de tres dits. Al jaciment de petjades d’Orcau s’han pogut visitar petjades produïdes per un grup de grans dinosaures herbívors i quadrúpedes que es coneixen com a de Titanosaures. Aquests animals podien assolir mides gegantines, i tenien un coll i una cua extraordinàriament llargs. Tot seguit s’ha pogut veure l’estat del Coll de Titanosaure trobat a Orcau que vam començar a restaurar l’estiu passat.

IMG_6878

També hem realitzat visites guiades al Castell de Llordà on els visitants han pogut apropar-se a la història medieval, a través d’aquest espai fortificat del segle XI i a l’Esglesia de Sta. Maria de Covet, on els visitants han pogut observar els resultats de la restauració.

A més a més el dissabte es va realitzar una xerrada sobre els Estanys de Basturs titulada “Estanys de Basturs. Hereus del Mont de Conques” A càrrec de Xavier Mir Pellicer. Land mapping Unit Geological Survey of Ireland Beggars Bush i membre de la Comissió Científica del Geoparc. A continuació Guillem Puras, tècnic de l’Ajuntament de Tremp i coordinador del Geoparc , va presentar el  Projecte de Geoparc Conca de Tremp – Montsec. En la qual i van participar una setantena de persones.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.448 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×