L’Institut d’Estudis Aranesi ha presentat les darreres publicacions a l’Institut d’Estudis Catalans

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Institut d’Estudis Aranesi ha presentat les darreres publicacions a l’Institut d’Estudis Catalans

L’acte va comptar a més amb una xerrada de Patrici Pojada en motiu de l’Any Robèrt Lafont

Els membres de l’Acadèmia Aranesa i de l’IEC van mantenir també una jornada conjunta de treballL’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia aranesa dera lengua occitana va presentar el passat divendres dia 5 de juliol les últimes produccions de l’Acadèmia a la seu de l’institut d’Estudis Catalans a Barcelona.L’acte que va comptar amb la participació del president de l’Acadèmia aranesa, Jusèp Loís Sans i del president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, va servir per presentar les darreres produccions de l’IEA-AALO com el Dicionari e era Gramatica der aranés, la Gramatica der estandard der occitan, el Vocabulari ortografic der aranés, el Vocabulari des espòrts de nhèu, entre d’altres.

A la presentació també hi va assistir Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC; Jèp de Montoya, President de la Secció Aranesa de l’IEA-AALO; Ròsa Maria Salgueiro, secretària de l’IEA-AALO; Miquèu Segalàs, vocal de l’IEA-AALO, Jacme Taupiac, Claudi Balaguer, Joan Salas-Lostau, Maria Elvira Riu, Lordes España i Bernat Arrous, entre d’altres.

Durant l’acte, Patrici Pojada, membre de la Seccion estandard de l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia aranesa dera lengua occitana i membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans, va oferir una xerrada sota el títol de “Robèrt Lafont i Catalunya”, en commemoració de l’Any Robèrt Lafont que es celebra enguany.

L’any 2019 ha estat declarat per la Generalitat de Catalunya com “Any Robèrt Lafont” en motiu del desè aniversari de la seva mort.

Robèrt Lafont és considerat com una de les més grans figures històriques de l’occitanisme. Va Ser un intel·lectual occità i més particularment lingüista, escriptor, historiador, especialista de la literatura i teòric polític.

Per acabar la presentació de les darreres produccions de l’Acadèmia aranesa, els acadèmics de l’IEA-AALO i de l’IEC van mantenir una jornada conjunta de treball a la Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’Institut d’Estudis Aranesi
L’Institut d’Estudis Aranesi ha presentat les darreres publicacions
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.164 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×