El Rosal preveu vendre 30.000 roses de galeta i xocolata aquest Sant Jordi, la meitat seran a empreses.

0 Flares Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
  • Bona part de la campanya es centra en la venda de les roses a empreses que volen fer un detall als seus treballadors. El 3% de les comandes viatjaran fora de Catalunya, fins a empreses amb seu a Portugal, França o els Estats Units.
  • El Rosal compta amb una xarxa de més de 150 botigues arreu de Catalunya que venen les seves roses de galeta i xocolata.
  • L’obrador El Rosal de l’Associació Alba dona feina a 13 persones durant la campanya, elaborant artesanalment roses de galeta i xocolata amb valor social.
  • El Rosal col·labora aquest any amb l’empresa Culinàrium per oferir una experiència gastronòmica de personalització de roses a Barcelona i Tàrrega el dia de Sant Jordi.

L’obrador El Rosal, gestionat per l’Associació Alba, ha iniciat la seva campanya més dolça i esperada de l’any: la rosa de galeta i xocolata per Sant Jordi, amb una previsió de vendre 30.000 unitats, unes 5.000 més que l’any passat. Aquesta xifra consolida el creixement sostingut d’un producte que uneix qualitat, proximitat i inclusió social.

El Rosal compta amb una xarxa de més de 150 botigues arreu de Catalunya que distribueixen les seves roses, i una part important de la campanya (unes 15.000 roses) es dirigeix a empreses que personalitzen les roses per regalar-les als seus treballadors. La resta de les roses es distribuiran a través de botigues de proximitat i altres canals. Amb 8 persones en plantilla, El Rosal ha reforçat la seva capacitat de producció per a la campanya contractant 5 persones més provinents de col·lectius vulnerables, que s’incorporen temporalment a l’equip. També compta amb un equip de persones voluntàries que donen suport a diferents tasques. Es tracta d’una campanya clau per a l’obrador, la segona en volum de vendes després de Nadal, i una oportunitat per generar ocupació amb sentit.



Un producte artesanal i amb impacte

Les roses es poden trobar en tres varietats: xocolata negra, xocolata amb gust de maduixa i xocolata amb tocs de gerds. S’elaboren artesanalment a l’obrador de Tàrrega i es distribueixen a comerç de proximitat, compradors particulars i, sobretot, empreses.

“Fins ara ja hem venut unes 20.000 roses, la majoria a empreses que la volen personalitzada amb una targeta amb el seu logo”, explica Mari Luz Mata, responsable de producció de l’obrador.

“Ens trobem que moltes de les empreses són multinacionals amb seus a diferents països i cada vegada més aposten per regalar també la rosa fora de Catalunya. Això ens fa especial il·lusió perquè estem contribuint a donar a conèixer les nostres tradicions, cultura i valors a l’estranger”, explica Núria Cendoya, responsable del projecte el Rosal. Al voltant d’un 3% de les roses viatjaran fora de Catalunya, cap a punts com Madrid, Portugal, França i puntualment als Estats Units.

Innovació i resposta al context actual

Enguany, una de les principals novetats és el llançament d’una safata amb 30 roses petites a granel, pensada especialment per als coffee corners d’empreses. Una proposta que vol adaptar-se a nous espais de treball i fomentar el gest compartit i col·lectiu entre companys.

Tot i les bones expectatives, des de l’obrador reconeixen que aquest any ha estat “complicat” per la proximitat de Sant Jordi amb la festivitat de Pasqua i l’increment de costos. La xocolata ha pujat un 30%, la mantega de cacau un 100% i la mantega i els ous també han augmentat, segons ha explicat Núria Cendoya, responsable del projecte. Això ha obligat a apujar lleugerament el preu final de la rosa en 0,40 €.

El Rosal

Una experiència per viure en directe

Una altra novetat destacada és la col·laboració amb l’empresa Culinàrium, amb seu a Tàrrega. El dia de Sant Jordi, Culinàrium oferirà una experiència gastronòmica en viu davant la botiga que tenen a la Rambla Catalunya de Barcelona. Les persones que s’hi apropin podran personalitzar al moment petites roses de galeta del Rosal banyades amb xocolata i “toppings” a escollir. Aquesta activitat també es repetirà a Tàrrega a la parada del Rosal, on l’any passat ja va tenir molt bona acollida entre la ciutadania.

“Volem que la rosa sigui també una vivència: que la gent pugui olorar-la, tastar-la, personalitzar-la i, sobretot, sentir que forma part d’un projecte amb valors”, afegeixen des del Rosal.

Més enllà de l’impacte econòmic, la rosa d’El Rosal simbolitza una oportunitat per a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió i una aposta per un model de producció compromès amb el treball artesà, arrelat al territori i amb voluntat transformadora.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 48 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×