LA SEU D’URGELL INSTAL·LA A LA ROTONDA DE LLETERIES UN CONJUNT DE 23 PECES DE PEU FORCAT EN HOMENATGE AL MÓN DEL FORMATGE
Ahir migdia ha quedat instal·lat un conjunt de 23 peces metàl·liques de peu forcat, format per vaques, cabres, ovelles, lleteres i formatges, a la nova rotonda de l’entrada de la Seu d’Urgell, davant del polígon de Lleteries.
La instal·lació d’aquestes escultures, obra de Toni Cruz, tenen un doble objectiu: fer un homenatge al món del formatge -producte agroalimentari i gastronòmic cabdal a la capital alturgellenca- i alhora visualitzar la Seu d’Urgell com a capital del formatge, tot aprofitant que aquest tram de la carretera N260, una de les entrades de la ciutat, és un punt per on hi passen un gran nombre de vehicles.
Aquesta col·lecció 23 peces, que formen el conjunt anomenat ‘el món del formatge’, són vaques, cabres i ovelles en diferents posicions, acompanyades d’alguna lletera i algun formatge, elements directament relacionats amb la llet. Més endavant, sota cadascuna de les figures d’acer s’hi col·locaran uns peus de formigó i s’hi instal·laran punts de llum perquè pugin ser vistes també de nit.
Pel que fa a les figures, estan formades per anelles d’acer corten, soldades una a una. La pell metàl·lica és el resultat final de l’esbós de porexpan que l’artista en treu un motlle de resina i fibra de vidre, i sobre aquest motlle hi va col·locant les anelles. Buida la figura per tal que en quedi només l’escultura, la pell.
Entrades temàtiques
Per la seva part l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha agraït a Toni Cruz la cessió gratuïta que ha de les seves peces. Batalla ha explicat que aquesta instal·lació s’emmarca en la voluntat del Consistori urgellenc que totes les entrades de la ciutat siguin temàtiques: “Exposar en aquests punts claus de la Seu d’Urgell tots aquells elements que ens defineixen com a ciutat”.
Així doncs, a aquesta instal·lació de Toni Cruz dedicada al formatge i a la gastronomia, s’hi afegiria l’espai de la rotonda de l’avinguda de Valls d’Andorra -on hi ha ubicada una escultura de l’artista Philippe Lavaill- per dedicar-la a la cultura i el patrimoni. La tercera rotonda temàtica, situada davant del barri de Sant Antoni, s’estudia la instal·lació d’elements relacionats amb l’esport i la natura. “A les entrades de la Seu hi acabaríem situant missatges potents sobre els elements més significatius de la nostra ciutat com són el formatge, la gastronomia, la cultura, el patrimoni, l’esport i la natura”, ha reblat Albert Batalla.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016