DINCAT posa en marxa una campanya de captació de fons per protegir les persones amb discapacitat intel·lectual i el seus cuidadors de la Covid-19

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

DINCAT posa en marxa una campanya de captació de fons per protegir les persones amb discapacitat intel·lectual i el seus cuidadors de la Covid-19

  • Davant la lenta resposta de les administracions, la federació d’entitats fa una crida per adquirir EPIS’s i, així, garantir la salut i els drets d’aquestes persones, més vulnerables davant la pandèmia 
  • Més de 8.500 persones ateses per prop de 3.500 professionals del conjunt d’entitats de DINCAT han denunciat trobar-se en situació d’alt risc de contagi al no comptar amb el material suficient per protegir-se
  • L’Organització Mundial de la Salut i el Síndic de Greuges de Catalunya alerten que les persones amb discapacitat tenen un risc més alt de contreure la Covid-19 i, per tant, és necessari activar un pla de mesures concretes

DINCAT, principal representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha posat en marxa una campanya de captació de fons per adquirir el material de protecció necessari, que garanteixi la seguretat de les persones amb discapacitat intel·lectual i la dels professionals que els cuiden.

Davant la lenta resposta de les administracions i la falta de recursos d’aquestes entitats, la federació, a través de la plataforma de fundraisingcontraelcoronavirus.org, fa una crida a la societat per assolir un mínim de 150.000 euros i, així, comprar i repartir mascaretes, guants, bates i gels desinfectants, entre altres, a residencies i llars del sector de la discapacitat intel·lectual. Fins ara, les entitats del sector s’han vist obligades a fer un sobreesforç econòmic i humà, de forma individual i col·lectiva, per adquirir material però, aquesta setmana, han arribat al límit de les seves possibilitats. L’objectiu de la captació de fons és ajudar-les a continuar vetllant pels drets d’aquest col·lectiu més vulnerable davant la crisi sanitària, prestant-los una atenció individualitzada, directa i de qualitat a de forma segura.



DINCAT denuncia des de fa setmanes que els Equips de Protecció Individual (EPI’s) i els tests de detecció ràpida no arriben a la majoria de les entitats pels canals oficials. En aquest sentit, més de 8.500 persones ateses per prop de 3.500 professionals del conjunt d’entitats de DINCAT han reclamat trobar-se en situació de vulnerabilitat i alt risc de contagi, al no disposar d’aquest material.

Segons dades pròpies de la federació, ja són almenys centenars de persones amb discapacitat i cuidadors que estan infectades i, lamentablement, el sector ja comptabilitza desenes de morts a tot Catalunya. Aquestes dades s’extreuen d’un observatori realitzat per l’entitat, davant la falta d’informació concreta que ofereix l’administració, tot i la petició continuada del sector.  

 “És urgent frenar aquesta situació i evitar que aquestes xifres, darrere les quals està en joc la vida de moltes persones, continuïn creixent”, explica Carles Campuzano, Director de DINCAT. “No ens podem quedar amb els braços plegats. És urgent protegir aquestes persones i, si les autoritats no donen resposta, hem de buscar alternatives”, afegeix.

Per tal d’accedir al material el més aviat possible, DINCAT ja ha avançat part d’aquests diners per a fer una primera comanda.

DINCAT

Suport de l’Organització Mundial de la Salut i el Síndic de Greuges de Catalunya

En la mateixa línia del que reclama DINCAT, el Síndic de Greuges de Catalunya s’ha pronunciat sobre la necessitat d’activar un pla d’acció específic dirigit a identificar les necessitats concretes de cada un dels centres per a persones amb discapacitat en matèria de prevenció, protecció i seguiment de possibles malalts de Covid-19. A través d’una resolució, el Síndic alerta de la importància de garantir els drets de les persones amb discapacitat i de reforçar les mesures que les protegeixen, tant en aspectes sanitaris com de no discriminació.

En el mateix sentit ja es va manifestar l’Organització Mundial de la Salut (OMS), assegurant que les persones amb discapacitat tenen un risc més alt de contreure la Covid-19 i, per tant, és necessari prendre totes les mesures que garanteixin l’accés al material de protecció adequat, així com als serveis sanitaris i a la informació sobre salut pública.

Les donacions es poden fer a través de contraelcoronavirus.org/dincat o al número de compte ES15 2100 0879 7102 0059 0006.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.514 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×