El Conselh Generau restaura la imatge de la Mare de Déu de Casarilh

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau restaura la imatge de la Mare de Déu de Casarilh

  • Després del treball de restauració, s’ha recuperat la policromia original i s’ha confirmat la pertinència de l’obra al Taller de Comenge

Durant la passada setmana va retornar a la Val d’Aran la imatge restaurada de la Mare de Déu de Casarilh, una escultura en fusta policromada d’estil gòtic. La intervenció de restauració a estat promoguda per al Conselh Generau d’Aran, comptant amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya, i s’ha desenvolupat en dues fases durant els anys 2018 i 2019.

En la primera fase, desenvolupada l’any 2018, a més d’una desinfecció, es van dur a terme diverses cales i radiografies que van posar de manifest l’existència de policroma subjacent original i l’alta qualitat del treball de talla emmascarat sota una espessa capa de repintat.

En la segona fase amb l’eliminació del repintat s’ha pogut comprovar la bona conservació de la policromia original i confirmar la pertinència de l’obra al grup escultor del nomenat Taller de Comenge que es desenvolupa en l’àmbit de l’antic Bisbat de Comenge entre els segles XIII i XVI, introduint l’estil gòtic a la zona. La imatge, després d’haver-se presentat dimecres als veïns i al rector de la parròquia de Casarilh, es podrà admirar durant un temps en el Museu de la Val d’Aran.

Mare de Déu de Casarilh
Mare de Déu de Casarilh
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 187 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×