El Curs de la UDL sobre les mines de Malpàs suscita l’interès d’universitaris, professors i familiars
El curs “Les Mines de Malpàs. Un lloc amb lectures múltiples” organitzat per la plataforma Camina i el Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, l’Ajuntament del Pont de Suert i la Fundació Endesa, ha suscitat l’interès d’ universitaris, professors de secundària i gent amb vincles familiars.
Un total de 20 inscrits han participat el passat 6 i 7 de setembre en dos intenses jornades, on s’han combinat sortides pràctiques a llocs d’interès amb sessions a l’aula amb l’objectiu d’oferir una visió informada de tots els vessants que va implicar la implantació de la Minera Industrial Pirenaica (MIPSA) a l’Alta Ribagorça, també en el seu vessant d’indústria forestal.
Segons Jordi Suils, coordinador del curs, l’interès de les mines de Malpàs te a veure amb el que ha estat la construcció de la comarca ja que MIPSA va ser el precedent d’Enher, el qual a través de les obres hidroelèctriques va canviar la fisonomia de la comarca. A part d’això l’indret on estan les restes de les antigues mines és mot interesant des d’un punt de vista geològic.
Un dels ponents del curs, Emili Daura Puiggròs, net d’Emili Daura Olivastri, fundador de MIPSA va manifestar la voluntat de cedir el seu fons documental al futur arxiu comarcal de l’Alta Ribagorça per tal que el custodi quan aquest sigui una realitat. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, va agrair enormement el gest i es va comprometre a buscar una solució mentre això no sigui possible.
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016