Visites i activitats d’estiu al patrimoni cultural de la Vall de Siarb

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Despoblat de Santa Creu de Llagunes, el jaciment excavat en alçada més gran de Catalunya, ofereix quatre activitats diferents i originals per descobrir aquest antic poblat medieval situat a 1628 metres d’alçada

Soriguera, divendres 12 de juliol de 2024. – Per tal de donar més visibilitat al patrimoni històric i cultural de la Vall de Siarb s’han organitzat conjuntament amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu i amb el suport de l’Ajuntament de Soriguera, un seguit de visites per descobrir els diversos espais del patrimoni cultural de la Vall de Siarb com són Despoblat de Santa Creu de Llagunes (que per segon estiu consecutiu s’executaran excavacions gràcies a un ajuda del Departament de Cultura) i els Búnquers i trinxeres de la Guerra Civil al Tossal de Sant Joan de Vilamur. Del 16 de juliol al 31 d’agost el Despoblat de Santa Creu de Llagunes, que aquest estiu s’estrena com a destinació de turisme sostenible acreditada per la Federació Europarc, es podrà visitar mitjançant les visites guiades, les visites teatralitzades, els espectacles familiars o l’observació d’estels; per la seva banda, els búnquers i trinxeres del Tossal de Sant Joan es podran visitar amb les visites guiades.



Al Despoblat Medieval de Santa Creu de Llagunes, la sala principal del Museu de Camins, s’han programat, del dimarts 16 de juliol al dissabte 31 d’agost, d’una banda, visites guiades interpretatives (els dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 11:30 h – Reserves: 654 79 88 96), de l’altra, visites per a un públic familiar amb la companyia Comedy Tours i l’espectacle El Misteri del Despoblat (divendres 26 juliol i 2, 9, 16, 23 i 30 agost a les 18 h – Reserves: 600 98 63 40 o al web www.comedytours.es), en tercer lloc, dues nits d’agost es pòdrà realitzar observació d’estels amb Les nits al Despoblat aprofitant el fet que el cel del Despoblat ha estat qualificat com a un dels Espais amb Cel Nocturn de Qualitat (dissabtes 3 i 31 d’agost a les 22 h – Reserves: 654 79 88 96); i, finalment, per riure de valent s’ofereixen les visites teatralitzades de l’Esperanceta de Casa Gassia (diumenge 11 i 18 d’agost a les 11 h – Reserves: 654 79 88 96). A banda de les visites guiades, també podeu visitar el Despoblat Medieval de Santa Creu per lliure, en l’horari d’obertura de la caseta del Parc del Despoblat (Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 14:30 a 17:30 i Diumenges de 10 a 14 h).

Juntament amb aquestes visites al Despoblat Medieval de Santa Creu de Llagunes, també es pot visitar les restes del Front del Pallars a l’entorn de Vilamur (dijous 18 i 25 de juliol i 1, 8, 15 i 22 d’agost a les 11:30 – Reserves: 636 42 44 65) per descobrir el pas del Front del Pallars per la

Vall de Siarb i visita les trinxeres recentment excavades. Els búnquers i trinxeres del Tossal de

Vilamur són un dels vestigis més importants que ens ha deixat el pas del front de guerra al Pallars

Sobirà i al llarg de la visita es passeja per les trinxeres i búnquers del Tossal de Sant Joan i també es recorre els carrers de Vilamur a on es poden veure alguns vestigis que recordcen el pas del front del Pallars per aquesta població.

cultural de la Vall

A banda d’aquestes activitats guiades, el Museu de Camins es pot visitar recorrent l’extensa xarxa de camins. Per tal de descobrir aquest entramat podeu trobar desenes de rutes i itineraris a la web (www.museudecamins.com) i al portal de Wikiloc. També posem a disposició del visitant l’Audioguia del Museu de Camins, una aplicació (per a Android) des d’on podràs escoltar la veu dels padrins explicant quin era l’ús que es feia del camí i com era l’entorn al segle passat. Des de l’aplicaóci del Museu de Camins es poden veure les diverses entrevistes als padrins i padrines, accedir a les rutes que hi ha penjades a wikilock i descobrirles dues audioguies disponibles.

Per a més informació sobre les diverses activitats o qualsevol altre consulta, adreceu-vos a info@terraroia.cat  al  telèfon  636  424  465,  al  web:  www.museudecamins.com  o  les  xarxes @museudecamins i @pnaltpirineu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 230 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×