La consellera de Cultura Laura Borràs lliura el Vè Prèmi Robèrt Lafont a Georg Kremnitz

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La consellera de Cultura Laura Borràs lliura el Vè Prèmi Robèrt Lafont a Georg Kremnitz

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha presidit el lliurament dels VII Premis Pompeu Fabra, i del cinquè Premi Robèrt Lafont, en un acte al Teatre Nacional de Catalunya. L’edició d’enguany ha tingut un caràcter especial doncs ha coincidit amb els actes de la commemoració de l’Any Fabra, que recorda els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

La consellera Borràs ha recordat que “l’occità, que va ser oficialitzat a tot el Principat l’any 2006, és l’altra llengua pròpia de Catalunya, i per tant, patrimoni de tots els catalans” motiu pel qual, ha recordat que “la jornada d’avui també ha servit per lliurar el cinquè Premi Robèrt Lafont”. La consellera de Cultura ha afegit que “és amb aquest esperit de llibertat i, alhora, de defensa aferrissada de les nostres dues llengües pròpies que ara fa 10 anys el govern català va crear aquest premi”.Georg Kremnitz, que ha rebut el guardó de mans de la consellera Laura Borràs i de la directora general de Política Lingüística del Govern de la Generalitat, Ester Franquesa, és professor emèrit de filologia romànica de la Universitat de Viena. Aquest guardó reconeix persones o entitats que s’han distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic.

Amb l’elecció de G. Kremnitz, s’ha volgut distingir la llarga trajectòria dedicada a l’estudi i al foment de la llengua occitana, en especial la seva especial dedicació a la recerca històrica i sociolingüística de la llengua occitana, que comprèn tota la seva àrea lingüística o airal occitan, així com la seva participació en iniciatives de foment i projecció de l’occità, especialment en l’àmbit acadèmic i universitari, però també en l’àmbit associatiu i de la dinamització lingüística.

Durant l’entrega dels premis, la cantautora aranesa Alidé Sans, ha interpretat la seva cançó “Eth riu”.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.062 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×